Hronika

Pretresom u Prijedoru pronađeni oružje i droga

43799244

Policija u Prijedoru oduzela je od dvije osobe naružanje i marihuanu.

Tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi A.A. u Kozarcu pronađena je automatska puška, poluautomatska puška sa skraćenim kundakom i cijevi, devedeset tri komada puščane municije kalibra 7,62 mm i dvanaest komada okvira za puščanu municiju kalibra 7,62 mm.

Istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda Prijedor u ulicama Branislava Nušića i Maršala Tita, policajci su izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi F.A. te uz potvrdu privremeno oduzeli zelenu biljnu materiju ukupne bruto mase 58 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalnu vagu marke “Beure”, aparat za zatvaranje PVC kesica i PVC kesice.

Pronašli su i kombinovanu lovačku pušku, optički nišan, više komada puščane municije kalibra 7,65 mm, 7,57 mm i 7,9 mm, jedanaest komada lovačkih patrona kalibra 16 mm, lovački samostrel, strelice i vrhove za samostrel, optiku za samostrel, dvije ručne bombe M 75, više komada pištoljske municije kalibra 7,65 mm, 9 mm i 7,62 mm, ručni bacač tzv “zolja”, automatsku pušku, cijev, spremnik, zatvarač i drvenu oblogu za pušku marke “mauzer”.

Iz CJB Banja Luka je potvrđeno da su A.A. i F.A. lišeni slobode i nakon završene kriminalističke obrade zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i neovlaštena proizvodnja i promet oružja pušteni na slobodu.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv njih će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Također, policija u Omarskoj kod Prijedora otkrila je i počinioce teške krađe izvršene u vremenskom periodu od 19. do 24. aprila 2013. godine na štetu jednog preduzeća.

Utvrđeno je da su S.J.i G.V. oba iz Omarske, isjekli 210 metara kabla namijenjenog za prenos električne energije, čime su oštećenom preduzeću pričinili materijalnu štetu od oko 15.000 KM.

FENA

Leave a Reply