Hronika

Prijedor: Profesor seksualno uznemiravao učenice?!

imagePolicija u Prijedoru sprovodi istragu protiv Rajka Majstorovića, profesora matematike, zbog sumnje da je u učionici Srednje poljoprivredne škole u Prijedoru seksualno uznemiravao učenice!

Prijava protiv Majstorovića podnesena je još u junu ove godine, a u narednom periodu istraga će, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, biti okončana, a svi prikupljeni podaci dostavljeni banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Zbog zaštite identiteta maloljetnica, istraga je obavijena velom tajne.

“Nezavisne” saznaju da se skandal dogodio u junu ove godine u učionici Srednje poljoprivredne škole.

Izvor blizak istrazi otkrio je samo da još nisu saslušane sve djevojčice za koje se sumnja da ih je seksualno uznemiravao Majstorović.

U ovoj školi su potvrdili da je nakon otkrivanja skandala za Majstorovića bila spremna i odluka o suspenziji s posla, ali je on sljedećeg dana otišao na bolovanje.

“Nakon što smo podnijeli prijavu protiv profesora matematike, Majstorović je naprasno otišao na bolovanje, da bismo u septembru ove godine saznali da se on zaposlio kao profesor matematike u Gimnaziji u Novom”, objasnio je izvor “Nezavisnih” u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Prijedoru.

Dodaje kako su zaposleni u školi bili iznenađeni hrabrošću i socijalnom osviješćenošću učenica, koje nisu željele ćutati o čitavom slučaju, već su u pratnji roditelja sve prijavile.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, u petak je izjavila da policija u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom vodi istragu “protiv jednog lica po prijavi koja je zaprimljena od Poljoprivredne škole u Prijedoru”.

Majstorović tvrdi da mu je sve “napakovano”, te da ne postoji nikakva prijava u policiji i da je sve “kristalno čisto i jasno”. Zaprijetio je i riječima “bolje vam je da se ne igrate s tim”.

Na pitanje da prokomentariše informacije i istragu koju sprovodi policija, Majstorović kaže da “od toga nema ništa”, te da je sve namješteno.

“To tužaka jedan čovjek, policajac iz Novog kome smetam, jer on hoće da zaposli svoju kćerku, apsolventicu. U policiji nema ništa, u školi nema ništa, a ja ću tog čovjeka privatno tužiti”, odgovara Majstorović.

Na pitanje da li je radio u junu ove godine u Poljoprivrednoj školi, Majstorović je odgovorio da jeste radio do 5. juna ove godine, te da je nakon toga promijenio radno mjesto, a naknadno kaže da je u međuvremenu otišao na bolovanje “zbog transplantacije rožnjače u Zagrebu”.

“To je opasno da se piše u novinama. Protiv mene se ne vodi nikakva prijava, mene niko nije zvao, to ovaj čovjek izmišlja. Biće velikih posljedica ako budete pisali o tome”, zaključio je profesor matematike.

Zoran Marić, direktor Gimnazije u Novom, potvrdio je informaciju da je Majstorović od septembra ove godine zaposlen u ovoj školi kao profesor matematike.

“U policiji u Prijedoru sam prije nekoliko dana provjerio i protiv Majstorovića se ne vodi krivični postupak”, izjavio je direktor Gimnazije.

Nezavisne

Leave a Reply