Hronika

PRIJEDORCANIN HARIS ALAGIC POBJEDNIK HOLANDSKOG X-FACTOR-A

haris wint x factor_0

Prijedorcanin Haris Alagić je upravo odnio pobjedu u popularnom holandskom TV-šou  „X Factor“.

Ovaj 17-godišnji mladić živi s roditeljima u Holandiji u koju su ih odnijele ratne strahote.Nakon što je pred žirijem i milionskim TV auditorijem uz gitaru otpjevao pjesmu „Skinny Love“ koju izvodi Birdi (Birdy), doživio je ovacije prepune dvorane i postao  jedan od favorita a upravo  i pobjednik ovog popularnog šoua.

Osim što je oduševio sve Bosance i Hercegovce u Holandiji, emocije ni epitete nisu krili ni štedjeli ni ostali gledaoci ovog šoua. Harisu je pjevanje odavno postala svakodnevnica.

Pored nastupa  u diskotekama i na festivalima, uljepšao je i  proslavu obilježavanja Dana državnosti BiH 25. novembra prošle godine u Ajndhovenu, gdje je pokazao da pored „Skinny Love“ koju izvodi Birdi, fantastično izvodi i popularne BiH hitove kao i sevdah.

Haris je svojim sjajnim nastupom pred milionskim auditorijem RTL'a 4 osvjetlao obraz. Dobio je  šansu da uđe u finale i osvojio ga. Njegova pobjeda je obradovala sve Bosance i Hercegovce koji zive u Holandiji ali i sve njegove prijedorcane kako u domovini tako i sve one  rasute sirom svijeta.

Redakcijski tim naseg portala se pridruzuje cestitkama nasem Harisu!

Harise, ponosu nas!

 

Leave a Reply