Sport

PRIJEDORČANKE I OVE GODINE U VRHU PREMIJER LIGE BIH

Ljubitelji sporta koji se igra celuloidnom lopticom mogu biti zadovoljni ostvarenim rezultatima u protekloj godini. Po tko zna koji put uspješne su bile prijedorske stonoteniserke koje su na kraju protekle sezone u Premijer ligi BIH zauzele treće mjesto. Iako su imale isti broj bodova i setova kao drugoplasirana “Aladža” iz Sarajeva, poen razlika je odlučila o drugom i trećem mjestu.

Na kraju jesenjeg dijela nove sezone 2022/2023 Ženski stonoteniski klub Prijedor u najelitnijem takmičenju Bosne i Hercegovine zauzima drugu poziciju sa 7 pobjeda i jednim porazom, tako da se Prijeedorčankama pruža odlična prilika za proljetni dio prvenstva i plasman u play off.

Kada je riječ o reprezentativnim nastupima najbolje prijedorske stonoteniserke Marije Gnjatić, bilo je tu nekoliko značajnih takmičenja. Boje  reprezentacije BiH branila je na Balkanskom prvenstvima za mlade u Bugarskoj (Alben) , Balkanskom prvenstvu za seniorke u Sarajevu, Evropskom prvenstvu za mlade u Beogradu i za reprezentaciju seniorki BiH na  dva kruga kvalifikacija za ekipno prvenstvo starog kontinenta. Podsjećamo da su i ove kvalifikacije održane u Sarajevu.

Muška ekipa Stonoteniskog kluba “Prijedor” uspješno se takmiči u Prvoj ligi RS i nakon jesenjeg dijela prvensva u vrhu je tabele na trećem mjestu. Prvi dio šampionata protekao je u potpunoj dominaciji stonotenisera Perućice iz Foče. Kao i svih prethodnbih godina u ženskoj i muškoj ekipi Stonoteniskog kluba Prijedor je nekoliko talentovanih stonoteniserki i stonotenisera tako da je sasvim izvjesno da će ovaj sportski klub i narednih godine imati članove u reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegovine.