OFK Brdo, Sport

Prijedorski derbi pripao OFK Brdu

Gradski derbi na drugoligaškom zapadu između OFK Brda i FSA završio je pobjedom domaćina 3-0.

Nakon sedam odigranih kola na drugoligaškom zapadu, Omladinski fudbalski klub Brdo zaostaje svega tri boda za vodećim Borcem i nalazi se na petom mjestu. Ruku na srce, moramo biti zadovoljni jer se nastavlja odlična priča iz proteklog prvenstva.

Klub koji život znači čini vas sretnim i ponosnim u rodnom kraju i širom svijeta. Današnji gradski derbi na Vedrom polju u svim elementima fudbalske igre pripao je izabranicima Mirze Alkića i Gorana Kecmana.

FSA Prijedor je bio dostojan protivnik na početku susreta, ali nakon vodećeg gola Kuridže u 25.minuti gosti su igrali podređenu ulogu u današnjem derbiju.

Kada je deset minuta kasnije, Vahid Karupović, fenomenalnim golom povisio na 2-0, gosti su znali da će se teško spasiti i izbjeći poraz.

Drugim golom u današnjoj utakmici koji je plod maksimalne borbenosti i danas veoma dobre igre, Kuridža je zapečetio sudbinu gostiju.

U veoma fer i korektnoj utakmici kapiten domaćih Karupović je “pocrvenio” (dva žuta kartona), a kapiten gostiju Mikić promašio kazneni udarac u 70. minuti.

Ova utakmica može poslužiti svima da se ugledaju kako se može igrati gradski derbi i čuvati protivnik, uz veoma kvalitetno suđenje Filipa Sredojevića.

Fudbaleri Brda i FSA Prijedor zaslužuju čestitke jer su prije svega bili sportisti. Našim komšijama mnogo sreće u nastavku sezone.

Narednog vikenda Brdo gostuje u Dubravama.


Druga liga RS zapad, 2022/23
7.Kolo | 18. septembar 2022 | 16:00
Stadion: Vedro polje, Hambarine
Publika: 130

OFK BRDO  – FSA Prijedor 3-0
1-0 Kuridža 24'(Karupović )
2-0 Karupović 35’ (Mijić)
3-0 Kuridža 70’

Žuti kartoni: Isaković
Crveni karton: Karupović (2 žuta)