Društvo, Hronika

Prijedorski ljekar odgovara na teške optužbe pacijentice

Prijedorski ljekar odgovara na teške optužbe pacijentice
Lovre: Dokazat ću da toj ženi nisam izvadio zdrav jajnik

54671fbc-e04c-4daf-8bc2-26fdb0765237-marinko-lovre-718x446
Doktor Marinko Lovre iz Banje Luke, zaposlen u Opštoj bolnici u Prijedoru, koji se tereti da je pacijentici tokom operacije slijepog crijeva u julu ove godine odstranio i zdrav desni jajnik, poručuje da neće dokazivati je li žena, prije operacije, imala sporni organ ili nije, ali će, svakako, dokazati da ga on nije odstranio.

– Pacijenticu sam primio zbog bolova abdominalnih kolika, klinički je pregledao i uputio do kolege ginekologa da provjeri ima li problema te vrste. Nakon što je utvrđeno da ne postoji ginekološko oboljenje, zajedno sa šest medicinskih radnika, medicinskim asistentom, doktorom anesteziologom, dvije instrumentarke i anestetičarom tehničarom, započeo sam operaciju – ispričao nam je jučer dr. Lovre.

Slijepo crijevo, nakon uklanjanja, poslano je na patohistološki pregled. Dr. Lovre je istakao da se kod laparoskopske operacije slijepog crijeva stvara veoma mali otvor i nemoguće je na taj način doći do jajnika. On je, također, potcrtao da u ovom slučaju nije rađena ginekološka operacija.

– Kao čovjek i ljekar specijalista, koji radi ovaj posao 15 godina, uvrijeđen sam i psihički sam klonuo. I moja porodica prolazi veoma teške trenutke. Kada se sve završi, pacijenticu ću tužiti zbog klevete i degradacije mene kao čovjeka, ali i blaćenja moje karijere – poručio je dr. Lovre.

Akutna upala

Optuženi doktor ističe da bi zbog bilo kakvog, eventualnog, ginekološkog problema kod pacijentice tokom operacije pozvao kolegu ginekologa. Dodaje da je nakon tri dana stigao nalaz koji je potvrdio da se radilo o akutnoj upali slijepog crijeva.

Avaz

Leave a Reply