Društvo, Šehidsko

PRIPREME ZA OTVARANJE ŠEHIDSKOG TURBETA U HAMBARINAMA

Poštovane džematlije i prijatelji, svjedoci ste brojnih projekata realiziranih u našem džematu. Sve što smo radili maksimalno transparentno uz saradnju i promociju zajedničkih vrijednosti, bilio je učinkovito i od velikog značaja za lokalnu zajednicu. Naše zajedništvo i iskren nijet da još jednom pokažemo kako se uspješno privode kraju značajni projekti za Hambarine i šire, moći ćete vidjeti i 29. jula kada je predviđeno otvaranje Šehidskog turbeta.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Fondacije Šehidsko mezarje Hambarine, džemata i Udruženja žena “Polet” Hambarine, dogovoreno je da zajedno radimo u periodu do otvaranja turbeta i kroz dogovore i razmjenu iskustava uradimo najbolje za naše šehide i njihove potomke. Sigurni smo da će naš dogovor naići na vaše odobravanje i podršku jer smatramo da je to najbolji put za ovaj i sve naredne projekte u rodnom kraju.
Još jednom vas pozivamo da budete s nama u Hambarinama 29.07. ove godine, poslije ikindije i prisustvujete otvaranju Šehidskog turbeta.