Hronika

Pronađen vozač iz Prijedora koji je automobilom udario i teško povrijedio maloljetnog pješaka, pa pobjegao

Policijskoj upravi Prijedor, 13.09.2020. godine, prijavljeno je da se u Prijedoru, u mjestu Gaćani oko 20:20 časova, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je kao pješak učestvovalo maloljetno lice i nepoznati vozač koji se nakon saobraćajne nezgode vozilom udaljio sa lica mjesta.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je maloljetni pješak koji je radi ukazivanja medicinske pomoći prevezen u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banja Luci.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su istog dana, oko 21:45 časova, identifikovali te lišili slobode vozača M.T. iz Prijedora, zbog postojanja sumnje da je lice učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi nakon čega se putničkim automobilom marke „Dacia Logan“ udaljilo sa lica mjesta.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uz čiju saglasnost policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju predmeta te podnošenju izvještaja protiv lica M.T.

Policijska uprava Prijedor još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

PU Prijedor