Društvo, Sport, Zanimljivosti, Život

“PRVI GOL ZA SARAJEVO POSVEĆUJEM SVOJOJ PORODICI”

Za mnoge je to iznenađenje. Brojni se još uvijek pitaju, ko je taj Tarik Ramić? Ali, nisu njegovi rezultati plod slučajnosti ili iznenada otkrivenog talenta. S namjerom da mu omoguće optimalne uslove za fudbalski razvoj, prošpartali su njegovi roditelji brojnim stadionima širom BiH. Iza njih je dosta neprospavanih noći, putovanja, riječi podrške i nade da će Tarik doći do vrha.

Porodica Ramić

Zašto naglašavam značaj porodice za ovog izuzetno perspektivnog fudbalera koji je jučerašnjim golom u Tuzli, dokazao da tu ima “materijala”? Zato što Tarik ističe podršku porodice za njegove dosadašnje uspjehe.

“Uvijek su bili uz mene i beskrajno sam zahvalan jer bez te podrške ne bih došao do Sarajeva i reprezentacije. Zato ječerašnji pogodak u Tuzli, posvećujem svojoj porodici”.

To je stav odgojenog tinejdžera koji je 2019. godina postao član Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Ova godina je kruna dosadašnjeg rada, nagrada za odricanje, trčanje tokom prvenstvene pauze ulicama i brdima Sanskog Mosta.

Da se razumijemo, pred Tarikom Ramićem je puno posla jer profesionalni fudbal ne trpi improvizaciju i da se pomisli kako se može nastaviti nudeći priču o očinjenom u proteklom periodu. Međutim, Tarik Ramić je najboljem putu da napravi odličnu karijeru. I, što je veoma važno, vlastitim trudom je kročio put uspjeha. Od dana u Podgrmeču do profesionalnih nastupa za bordo tim, nije bilo štele. Talenat i mukotrpni rad i dalje ostaju njegovi aduti.

Tarik Ramić

“Počeo sam u petoj godini i na početku sam smatrao fudbal dosadnim. Počeo sam pred zgradom igrajući sa komšijom. Sve sam više pratio fudbal i otac me odveo na trening. Moja generacija u Podgrmeču, 2003.godište, bila je jako talentovana. Bilo je teško kada sam došao u Sarajevo jer sam se odvojio od porodice i prijatelja. Na početku sam imao veliku podršku trenera Admira Hasančića. Odlično se osjećam u ovom velikom klubu”.

Mladi Ramić ima fudbalske snove i od srca mu želimo da se ostvare.

“Želi da što više napredujem, odem u inostranstvo i odigram što više utakmica u reprezentaciji BiH”.

Neka tako i bude, na Tarikovo i naše zadovoljstvo. Naravno, i brojnih prijatelja iz Sanskog Mosta i Ćele nadomak Prijedora gdje brojni Ramići sanjaju nastup za voljenu BiH.

Senudin Safić