OFK Brdo, Sport

RADO SE SJEĆAM NASTUPA ZA REPREZENTACIJU BIH

Utakmicom OFK Brdo – FK Spartak Banja Luka danas je i zvanično počela sezona u Omladinskoj ligi BiH grupa zapad. Susret na Vedrom polju je završen podjelom bodova. Bilo je 1-1.

Na klupi gostujuće ekipe u ulozi trenera veoma zanimljiva osoba. Talentovanu generaciju Spartaka vodi bivši reprezentativac BiH, Vladan Grujić. Uvijek je bio zahvalan i jako korektan sagovornik trudeći se da ostavi lijep utisak.

” Škola fudbala Spartak Banja Luka je osnovana prije osam godina, a nekoliko godina se takmičimo i kao klub sa selekcijama od pionira do seniora. U svakoj kategoriji imamo po nekoliko veoma talentovanih fuudbalera. Prije svega želimo našim fudbalerima omogućiti maksimalnu socijalizaciju, a onim koji su jako talentovani da se razvijaju na pravi način “.

Težak je to posao i veliko iskušenje za fudbalera koji je karijeru počeo u Borcu iz Banja Luke. Slijedili su nastupi za Crvenu Zvezdu, Keln, Vladikavkaz, Sarajevo, Voždovac,… Dakle, ogromno je iskustvo Vladana Grujića koji ističe da brojni vrhunski fudbaleri iz BiH i zemalja okruženja govore o talentu.

” Znamo da je zapad po tehnološkim dostignućima i uslovima koje pruža mladim fudbalerima, daleko ispred nas. Ali, uslovi kod nas i susjednim zemljama se poboljšavaju. Uz naš “sirovi” talenat pokušavamo i uspijevamo da izvučemo kvalitet”.

Vladan Grujić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine

Dakle, jako je složen i trnovit put do profesionalnog i reprezentativnog angažmana. Zato je Vladan Grujić ponosan na karijeru na klupskom i reprezentativnom planu. Od oktobra 2002. do oktobra 2006.godine, 27 puta je branio boje Fudbalske reprezentacije BiH.

” Uvijek se rado sjećam reprezentativnih nastupa tako i danas održavan kontakte s fudbalerima s kojima sam igrao, a odigra se i poneka veteranska utakmica. Reprezentacija je u zadnje vrijeme malo u padu jer nema mnogo “top” igrača kao što su Džeko i Pjanić “, riječi su Vladana Grujića koji je uz Barbareza, Salihamidžića, Bolića, Baljića, … bio na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Senudin Safić