Hronika

Rasavci: Ubijen Radovan Grbić Cule

Rasavci

Sinoć oko 21 sat, u Rasavcima , na kućnom pragu iz automatske puške ubijen je Radovan Grbić Cule (50) mještanin ovog prijedorskog naselja i otac pet kćerki. U vrijeme ubistva u kući je bila Radovanova supruga Marina i njihove dvije maloljetne kćerke.

Ekipa Dnevnog avaza, koja je sinoć bila na licu mjesta, nezvanično saznaje da je u Grbića pucano iz neposredne blizine i da je zadobio više prostrijelnih rana u predjelu nogu, prepona, grudnog koša i vrata, od kojih je preminuo na licu mjesta. Zbog kiše i mraka, uviđaj je prekinut, a bit će nastavljen jutros, kada se očekuje dolazak dežurne tužiteljice.
Radovan Grbić bio je poznat kao ‘žestok’ momak. Posljednji put uhapšen je početkom februara ove godine, kada je zajedno sa bratom Željkom Grbićem ‘pao’ zbog 22 kilograma marihuane. Radovan Grbić je u pritvoru proveo tada samo mjesec dana, jer je odgovornost za posjedovanje marihuane preuzeo njegov mlađi brat Željko.
Inače, Radovan je imao popriličan zatvorski staž još 1999. godine. Kao tjelohranitelj Milorada Milakovića, ubio je rođaka Milanka Grbića, a teretio se za razbojništvo – krađa automobila 2006. godine. Na imanju braće Grbić policija je pronašla plantažu marihuane sa preko 3.000 stabljika.

Ko je i zašto pucao u Grbića, koji je očito imao neračšćišćenih računa, još uvijek je tajna. Njegovo tijelo sinoć oko 1 sat prevezeno je u mrtvačnicu prijedorske bolnice, gdje će danas biti obavljena obukcija.

 

Tekst: Avaz
Foto: D. Stojnic

Leave a Reply