Društvo, Zanimljivosti

Raspodjela budžeta u Prijedoru: Novac dobijali poljoprivrednici iz Kozarca, karantin u hotelu koštao 50.400 KM

Novac iz budžeta grada Prijedora u iznosu od 233.447 KM namijenjen za borbu protiv virusa korona tokom 2020. godine zaključcima tadašnjeg gradonačelnika Milenka Đakovića isplaćen je organizacijama, udruženjima, ali i poljoprivrednicima iz Kozarca. Da li je novac iz stavke pomoć neprofitnim organizacijama trošen namjenski pitao je odbornik koalicije “Pokret za Prijedor” Mirsad Duratović na jednoj od prvih sjednica aktuelnog sastava u Skupštini grada Prijedora.

Nakon više mjeseci odgovor načelnice Odjeljenja za finansije Maje Kunić sa zaključcima i fakturama dostupan je na zvaničnoj stranici grada Prijedora.

Najviše novca, odnosno 50.401 KM isplaćeno je za refundaciju režijskih troškova i troškova smještaj osoba u Hotelu Prijedor u kojem je bio karantin mjesec i 10 dana.

Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor je za kupovinu prehrambenih artikala socijalno ugroženim porodicama dobila 3.200 KM.

Udruženje građana “Optimist” koje ima javnu kuhinju, za ishranu osoba u karantinima koji su bili u Hotelu Prijedor, Sportskoj dvorani “Mladost” i Mašinskoj školi dobilo je 9.103 KM, a potom i 11.334 KM.

Udruženju Program Prijedor isplaćeno je 978 KM za sufinansiranje beskontaktnih toplomjera za potrebe prijedorskih osnovnih i srednjih škola.

Udruženju poljoprivrednih proizvođača “Agrarija” iz Kozarca za ublažavanje posljedica u poljoprivrednoj proizvodnji, tačnije za jesenju sjetvu iz budžeta grada isplaćeno je 18.000 KM.

Udruženje voćara Prijedor je za pokrivanje troškova goriva, ulja i amortizacije mehanizacije koja je bila angažovana na dezinfekciji ulica dobilo 4.300 KM.

Novac za ublažavanje posljedica virusa korona dobilo i nekoliko osoba iz Kozarca iako u zaključcima tadašnjeg gradonačelniak Milenka Đakovića nije navedeno čime se konkretno bave.

Tako je Šerifu Jaskiću isplaćeno 3.000 KM, a Samiru Pidiću 3.500 KM, dok je na račun Nedžada Bešića uplaćeno 4.500 KM.

Izeta Ćatić iz Kozarca dobila je 4.500 KM i navedeno je da je za ublažavanje posljedica koje je epidemija ostavila u poljoprivrednoj proizvodnji i proizvodnji malina. Edinu Mujkanoviću iz Kozarca je zbog posljedica u poljoprivrednoj proizvodnji i proizvodnji mlijeka isplaćeno 7.000 KM.

Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” isplaćeno je 100.000 KM za nabavku opreme koja je potrebna u borbi sa virusom korona.

Plaćene su i osobe koje su obavljele dezinfekciju sa 10.000 KM. Njih 10 podijelilo dobilo je po 1.000 KM. To su Vedran Ličanin, Srđan Šobot, Milan Babić, Radovan Đaković, Aleksandar Petrović, Bojan Štrbac, Slobodan Škundrić, Bojan Martić, Milovan Polovina i Bojan Dragić.

Jednim zaključkom Radovan Đaković dobio je 300 KM na ime troškova za dopune mobilnih telefona volonterima koji su dostavljali lijekove i namirnice starijima od 65 godina. Navedeno je da je to prijedlog Volonterskog centra Omladinskog savjeta Prijedor.

Srpskainfo