Društvo, Hronika

Reisul-ulema darovao peto dijete porodice Karahodžić iz Prijedora

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović darovao je Hamzu Karahodžić, peto dijete Emine i Ajdina Karahodžića iz prijedorskog džemata Rakovčani, u kojem je imam Arnes-ef.Mehanović.

– Veoma nam znači kada neko u ime naše Islamske zajednice dođe i obraduje i djecu i nas, a posebno nam znači pažnja i podrška vrhovnog poglavara naše zajednice reisul-uleme Kavazovića – rekao je Ajdin Karahodžić.

Ovoj posjeti prisustvovao je i Benjamin-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Prijedor, koji je ukazao na važnost očuvanja brakova, porodice i potomstva.

– Bez potpunih porodica nemamo djece, a samim tim, bez djece nema ni naše Zajednice  – rekao je efendija Hodžić.

U ime Muftijstva bihaćkog posjeti porodici Karahodžić prisustvovala je i mr. Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog, koja je prenijela selame reisul-uleme Kavazovića, muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića, te dr. Safije Malkić, voditeljice Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ona je porodici uručila poklone, čestitala roditeljima, te kroz razgovor istakla kako je riječ o podršci i stimulaciji nataliteta u našoj domovini.

– Iskrene čestitke porodici koju je Allah, dž.š., obradovao petim djetetom – istakla je Terzić.

U pratnji je bila i Merjema Šehović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Prijedor koja je zahvalila na posebnoj pažnji koju Rijaset ukazuje porodicama sa više djece dodjeljujući im poklon reisul-uleme i Odjela za brak i porodicu Rijaseta.

Osim poklona reisu-l-uleme, novorođenom djetetu uručeni su i prigodni pokloni Muftijstva bihaćkog.

(Preporod.info)