Društvo, Kultura, Video, Zanimljivosti, Život

“ROCKKOFOLIRANJE” U CRNOJ GORI, NJEMAČKOJ, SKANDINAVIJI, PREKO BARE,…

Novogodišnji praznici su pokazali da se raja dobro zagrijala i s nestrpljenjem očekuje naredne izazove i dobre svirke. Pandemijske pauze su nam jasno pokazale da se te dobre prilike ne smiju propuštati. A, kad smo kod dobre svirke koja kvalitetom diže adrenalin i aktivira sva čula osjetljiva na muzička uživanja, Rock ko Fol se etablirao kod raje koja uživa u fenomenalnoj atmosferi.

Bilo da je to u Evropi ili preko okeana Rock ko fol će vam pružiti svirku za pamćenje. Naravno, to su ocijene ljudi koji u punom smislu te riječi uživaju na njihovim koncertima.
Imaju jako ambiciozne planove i što je veoma važno imali su odlično novogodišnje zagrijavanje.

“Novu 2023. godinu smo dočekali u Crnoj Gori svirkom na trgu u gradu Baru. Ovo je bio naš prvi nastup u Baru i uopšte u Crnoj Gori, i ako ćemo gledati po tome kako je počela ova godina onda mogu slobodno reci “vezite se polijećemo”. Pošto nam je to bio nepoznat teren, drago mi je bilo vidjeti da Crnogorci jako dobro poznaju ovo što mi sviramo i da su zajedno s nama pjevali puna dva sata, od sevdaha do rocka”, ističe Dinko Salihbašić.

Prema njegovim riječima “punim plućima” se nastavlja dalje i to već ovog vikenda.
“Prva “regularna svirka” je bila u Hamburgu gdje nismo bili dugo, a ovaj vikend gostujemo u Stuttgartu i Frankfurtu”.

Salihbašić s posebnim oduševljenjem najavljuje dolazak u Skandinaviju. Rock ko Fol se tu nije pojavljivao godinama, tako da je mnogo razloga da se napravi svirka o kojoj će se pričati.

“NAPOKON, nakon više od 4 godine (zadnji put 2018.) ponovo dolazimo u Skandinaviju, Dansku i Švedsku.
Nikad još nismo bili u januaru, pa smo pripremili više jakni i šalova nego instrumenata”, kroz osmijeg govori Salihbašić.

Naravno, nakon tolike pauze očekujemo EXTRA atmosferu u Danskoj i Švedskoj, a po prvi put sviramo i u Malmeu, tako da smo baš uzbuđeni, i jedva čekamo “ROCKKOFOLIRANJE” sa našom rajom. Vidimo se”, zaključuje Salihbašić koji uz ostale članove benda radi sjajnu promociju za grad u kojem stanuje Mataruško Brdo, rijeka Sana, Kozara,…Nakon Skandinavije na red dolazi turneja po Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i opet države širom Evrope.