Sport

RUDAR SAVLADAO BANJALUČKI BORAC U KUPU BIH

Odavno tribine Gradskog stadiona u Prijedoru nisu bile bolje popunjene. Jedan od razloga je i veliki rivalitet klubova iz gradova na obalame Sane i Vrbasa.

Bosanskokrajiški ogled u 1/8 finala Kupa BiH pratile su i navijačke skupine Rudara i Borca što dodatno podgrijavalo atmosferu.

Na samom početku, ali i tokom cijelog susteta, Banjalučani kontrolišu igru i imaju značajniji posjed, ali Rudar dolazi u vodstvo. Igrao se 13. minuti kada je Demonjić doveo domaće u vodstvo. Nakon dobre razmjene pasova, sa nekih 18 metara, preciznim i odmjerenim udarcem, slavlje za domaćina.
Borac je nastavio dominaciju na terenu, ali tek par dobrih prilika bez prave završnice. Ipak, finiš prvog poluvremena pripada premijerligašu. Nakon prekida, odličan u skoku je bio Piščević i rezultatom 1-1 odlazi se na odmor.
Dvadesetak minuta drugog poluvremena prolazi u odmjeravanju snaga protivnika podjednakih kvaliteta.

Sredinom drugog poluvremena fudbal je bio u drugom planu jer su se navijači jednog i drugog kluba svojski potrudili da ime i prezime ratnog zločinca odjekuje gradom podno Kozare.
U tom periodu utakmice Rudar ostaje bez dvojice igrača koji su isključeni. Međutim, to nije bilo dovoljno da Borac pobjedi kao i pojedine odluke glavnog sudije današnjeg susreta, Dragana Kesića iz Bosanske Gradiške, tako da se pristupilo izvođenju udaraca s 11 metara.

U odlučujućoj seriji, Marić postiže gol za domaće, a kapiten Borca Vojnović pogađa stativu i ogromno slavlje je moglo početi. Veliki kiks trećeplasirane ekipe Premijer lige BiH i dodatni motiv za Prijedorčane koji nastavljaju takmičenje u Kupu BiH.

Senudin Safić