Sport

S Lewandowskim sam bio najbolji prijatelj i cimer

Lewandovski i Handzic

LewandowskiHandzic
Čudni su životni putevi. Da ima istine u toj staroj izreci, dokazao je nekada najveći talent Sarajeva Haris Handžić, koji je 2009. godine prešao s Koševa u poljski Leh, za koji je tada nastupao Robert Levandovski (Lewandowski), danas jedan od najboljih svjetskih napadača. Brzo su sklopili prijateljstvo i postali najbolji prijatelji, a na pripremama su bili cimeri.

Skroman momak

Ipak, fudbal je nepredvidiv pa su im se tako i putevi razišli. Danas Levandovskog gledamo u Ligi prvaka, gdje briljira kao golgeter Borusije Dortmund, a Handžića u prijedorskom Rudaru. Perioda provedenog u Lehu i druženja s fenomenalnim Poljakom Haris se prisjeća s dosta emocija.

– Čim sam došao u Leh, na prvom treningu primijetio sam Levandovskog, odmah se vidjelo da zna igrati lopte i da je rođen da bude zvijezda. Vidio sam da ima sjajan dribling i nevjerovatan osjećaj za gol. Znao sam da će postati jedan od najboljih napadača na svijetu. Pozvao sam brata telefonom i pohvalio mu se kakvog imam saigrača – prisjeća se Handžić.

Kad je u pitanju karakter Levandovskog, Handžić ima samo riječi hvale.

– Veoma je povučen i skroman momak, samo trenira i živi za fudbal. Nikada se nije ponašao kao zvijezda, kada uđe u svlačionicu, sa svima se pozdravi i počne da radi svoj posao, a svi smo vidjeli kako ga radi – kaže za naš list Handžić, spominjući detalje sa priprema iz Antalije, kada je s Levandovskim bio cimer.

Lewandovski i Handzic

Lewandovski i Handzic

Igrali “playstation”

– U Antaliji smo na pripremama bili cimeri. Odlično smo se slagali, svakog dana smo igrali fudbal na “playstationu”, a navečer bismo zajedno izlazili u šetnje i išli na piće – navodi naš sagovornik.

Zbog promjene kartice na telefonu, izgubio je njegov broj zbog čega mu je veoma žao, ali s obzirom na to da je čuo da se Levandovski raspituje za njega i da bi ga volio vidjeti, nada se njihovom skorijem susretu.

– Čuo sam da se raspituje za nas, Bosance (Burića, Štilića i mene). Imam nekoliko inozemnih ponuda i nadam se da će me put nanijeti blizu njega, a onda ćemo otići na kafu da se ispričamo – zaključuje Handžić.

Pričali o ratu

– Često sam s Levandovskim pričao o Bosni i Hercegovini, zanimao ga je rat. Što se tiče Bosanaca, pored Štilića, Burića i mene, poznaje našeg napadača Edina Džeku, za kojeg ima samo riječi hvale – kaže Handžić.

 

Avaz

Leave a Reply