Hronika

Samoubistvo u Gomjenici: Zdravko Banjac se raznio bombom

Gomjenica

Zdravko Banjac (43), mještanin Gomjenice , jučer je počinio samoubistvo aktiviranjem ručne bombe. To je učinio u dvorištu kuće, držeći bombu pod stomakom. Preminuo je na licu mjesta.

Kako saznajemo, Banjac iza sebe nije ostavio nikakvu oproštajnu poruku. U šoku je jučer bila i njegova porodica. Otac Janko ispričao je da njegov sin nije ničim pokazivao da će dići ruku na sebe.

– Do toga nije trebalo doći. Nažalost, alkoholizam je uzeo maha. Od prvog decembra nije išao na posao. Dotad je radio na benzinskoj pumpi na Urijama. Rekao mi je da je uzeo neplaćeno. Molio sam ga da ide da se liječi od alkoholizma. Govorio mi je da to njemu ne treba. Šta je, bilo ne znam – kazao je ožalošćeni Janko.

Nezvanično saznajemo da Zdravko Banjac posljednja dva mjeseca nije boravio u Prijedoru, u koji se vratio prije dva dana, navodno, iz Crne Gore, gdje je radio.

Nikolina Blaban, načelnica Odjela patologije bolnice „Dr. Mladen Stojanović“ u Prijedoru, potvrdila je da je riječ o samoubistvu. Uviđaj na licu mjesta obavila je policija CJB Prijedor. Zdravko Banjac bit će sahranjen danas na mjesnom groblju Brdo Kečanovo u Gomjenici kod Prijedora.

Avaz

Leave a Reply