Sport, Zanimljivosti, Život

SAMRA MUHIĆ POSTIGLA GOL ZA REPREZENTACIJU BIH

Kako smo samo danas sretni i ponosni na Mataruškom Brdu. Teško je to riječima opisati. Srce treperi, a ponos nam je veći od Kozare. Ženska reprezentacija BiH U-17 je ostvarila pobjedu na startu UEFA EURO 2023. Kvalifikacija, drugi krug, grupa B2. Izabranice Ilije Lucića na stadionu u Etno selu Stanišić bile su bolje od odgovarajuće selekcije Crne Gore. Utakmica je završena pobjedom naših dama u kopačkama, rezultatom 4-2. Od prve minute ove kvalifikacione utakmice boje reprezentacije BiH branila je Samra Muhić i već u 9.minuti postigla vodeći gol.

Podsjećamo vas da smo oktobra prošle godine pisali o njenom debiju za bosanskohercegovačku reprezentaciju. Muhićka je porijeklom iz Hambarina i već devetu godinu druguje sa fudbalskom loptom u Norveškoj gdje u Bergenu nastupa za klub Arna Bjornar. Dakle, njena ljubav prema državi koja je prirasla srcu i gdje su rođeni njeni roditelji bila je veća od svega.

Za tri dana pred Samrom Muhić i njenim kolegicama iz reprezentativne vrste je novo iskušenje i susret sa selekcijom Azerbejdžana. Samri i našoj reprezentaciji mnogo sreće u nastavku kvalifikacija. Možemo samo zamisliti koliko je danas ponosa, sreće i suza radosnica u kući Samre Muhić.