Budimo Humani

ŠEFIK SIJEČIĆ TREBA NAŠU POMOĆ

sefik5

Nakon što je krajem jula 1992.godine, svog streljanog sina jedinca Nermina vlastitim rukama ukopao u čarakovsko Greblje, Šefika Siječića i njegovu Neđiju ne prestaje pratiti nesreća. Gubitak sina, progon, i težak povratnički ambijent su učinili svoje. Prvo je oboljela Nađija. Do svoje četrnaeste godine s njima je živjela unuka Armina koja im je bila najveća utjeha. Sada su ostali sami.

Šefika i Neđiju svi u Čarakovu znaju kao vrijedne ljude koji su uvjek imali. Među prvima su se vratili u svoje Čarakovo. Šefik je i dalje vrijedno radio sve do momenta kada je počeo osjećati prve tegobe. Kasnije je ustanovio da mu je proširena aorta koja svakog momenta može pući.

sefik3

Sa prvom dijagnozom se nekako i živjelo. No, nakon pucanja čira na želudcu i obilnog krvarenja zbog kojeg je morao primati novu krv nastale su prave muke. Šefiku su u jednom momentu otkazali bubrezi i sada je prisiljen da svakog drugog dana ide na dijalizu. Dijaliza mu pada veoma teško. Dodatno ga iscrpljuje a problemi s aortom još nisu rješeni.

Ponos našem Šefiku nije nikada dao da traži tuđu pomoć. Radije je pomagao druge. Najteže mu pada što više ne može da radi, a od penzije u iznosu od 78 KM ne može da plati ni mjesečne režije a kamoli da sebi osigura adekvatno liječenje i život dostojan čovjeka.

sefik1

Rodbina i prijatelji su ga nekako ubjedili da počne tražiti rješenje kako bi i sebi i svojoj supruzi olakšao ostatak života.

U međuvremenu se njegov šurijak Salihović Faik Tajko obratio „Otvorenoj mreži“ koja je izišla u susret. Šefik bi trebao na transplantaciju bubrega u francuski grad Toulouse. Procijenjeno je da bi transplantacija koštala 40 hiljada Eura, odnosno 80 hiljada KM.

Pomozimo našem Šefiku da ozdravi!

Svi kojiu žele pomoći svoje donacije mogu uplatiti na sljedeći način:

Uplate iz inostranstva:

UPLATE U EURIMA

 

SWIFT : ABSBBA22

Sparkasse Bank DD BiH

Zmaja od Bosne 7

71000 SARAJEVO

 

BA39 1995 6260 6371 2242

ŠEFIK SIJEČIĆ

ČARAKOVO BB

79101 PRIJEDOR, BIH

 sefik2

Leave a Reply