Hronika, Politika

Skupština grada Prijedora: Odbornici glasali protivno sudskoj odluci

Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu danas usvojili prijedlog rješenja o poništenju rješenja o razrješenju direktora Sportske dvorane “Mladost” Duška Rajilića, a zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević potom je povukao i preostale tri tačke dnevnog reda u vezi sa ovim kadrovskim rješenjem.

Skupština grada Prijedora razriješila je dužnosti Rajilića na sjednici 15. marta, a prijedorski Okružni sud poništio je tu odluku, utvrdivši da je počinjena povreda odredaba upravnog postupka.

Kovačević je podsjetio da je na sjednicama i prije bilo diskusije da li treba raspravljati o sudskim presudama.

“Mi smo raspravljali o presudama koje je donio Haški tribunal, a da ne pričamo o nekoj presudi koju je donio neki sudija pojedinac Okružnog suda u Prijedoru. Mi smo u zakonskom roku od 30 dana išli sa zahtjevom za preispitivanje ove sudske presude višoj instanci. Moje mišljenje je da treba da sačekamo da ta viša instanca kaže da li ima elemenata za preispitivanje ove sudske presude”, rekao je Kovačević.

Odbornici su usvojili četiri tačke kojima je ispoštovana sudska presuda u korist prethodnog direktora Dječijeg vrtića “Radost” Gordane Jekić, koju je, prema odluci suda, Skupština grada, takođe, nezakonito razriješila.

Ona je danas ponovo razriješena, ovaj put zbog isteka mandata, a imenovana je Tatjana Brdar, koja je vršilac dužnosti od kada je Jekićeva drugi put smijenjena.

Odbornici su imenovali Ranka Kolara za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i razriješili Slobodana Javora pozicije vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor, koji je na to mjesto dao ostavku budući da je izabran za gradonačelnika.

 

SRNA