Sport

SLAVEN I BEREK U FINALU

U nedelju 04.07 sa početkom u 18,00 časova igra se finalni meč za prvaka Područne lige Prijedor. Sastaju se Slaven iz Dobrljina i Berek iz Prijedora. U polufinalu Slaven je prošao ekipu Ravan (3:0 i 3:2) ,dok je Berek eleminisao Gomjenicu(5:0 i 0:4).

Obe ekipe su nastupale u grupi A,a Slaven je na kraju bio prvi .U međusobnom duelu u toku prvenstva uspješniji je bio Slaven (3:1 i 1:1). Biće ovo prilika za obe ekipe da po prvi put osvoje prvenstvo u organizaciji PFS Prijedor.

Zanimljivo je da su obe ekipe igrale viši rang , iako nisu osvajali prvenstvo. U sezoni 2003/04 nakon što je prvak Sloga iz Saničana odustala od ulaska u Drugu ligu RS – Zapad, Slaven je kao drugoplasirani prihvatio izazov koji se završio neslavno sa poslednjim mjestom.

Berek sa druge strane je u sezoni 2009/10 preuzeo mjesto Slavije iz Prijedora na polusezoni Regionalne lige RS -Zapad i na kraju ispao iz lige.

Teško je prognozirati pobjednika duela, ekipe se poznaju i nema nepoznanica. Sa jedne strane golgeter Kabić, Zdjelar, Graonić, Plavšić… za Slaven a sa druge strane Babić, Šodić, Čirkić, Muhić … za Berek.

Susret se igra na neutralnom terenu u Kozarskoj Dubici i očekuje se prisustvo većeg broja navijača oba tima.

SportDC