Društvo, Sport, Zanimljivosti, Život

STADION POLJANA U NOVOM RUHU

Iza nas je tradicionalna utakmica Stari- Mladi, odigrana na stadionu Omladinskog fudbalskog kluba Berek. Značaj ove utakmice je višestruk jer ovdje se može govoriti o spajanju ugodnog s korisnim.
Pored nekadašnjih majstora buba-mare iz Prijedora dođu tu i prijatelji Bereka iz drugih čaršija, pa i država.
Ovog puta pored utakmice, gosti su imali dosta toga vidjeti na stadionu koji je „ušminkan“ i zahvaljujući sportskim entuzijastima, sada u daleko ljepšem stanju.

Nova uprava, novi stručni štab, dosta novih detalja na samom objektu i jasna želja da se ostvari plasman u viši rang takmičenja. Osmijeh na licu sekretara OFK Berek, Murisa Čirkića dosta toga nam otkriva.

U ovom periodu klubovi su u problemima oko početka nove sezone. Čini nam se da u Bereku ima dosta razloga za zadovoljstvo.

„Kada vidite šta smo sve uradili na našem stadionu jasno vam je da smo mnogo radili. Ova utakmica je početak brojnih aktivnosti koje smo planirali ovog ljeta. Nismo zaboravili legendarnog, rahmetli Dedu Crnalića, šahovski turnir i druge sadržaje koje ćemo organizovati s ciljem promocije voljenog kluba.

Kada je riječ o infrastrukturnim radovima, dosta toga smo uradili zahvaljujući našim sponzorima i sjajnim ljudima koji rade u interesu zajednice i kluba“, ističe Čirkić.

Kada je riječ o sponzorima trena naglasiti da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba dalo značajan doprinos. Bio je tu i Grad Prijedor i drugi.

Brojni reklamni sadržaji, privrednih subjekata na stadionu Poljana, također dosta toga govore o atmosferi u klubu.

Almir Suljanović (vlasnik Restorana Džeda) je ovih dana imao pune ruke posla. Jasno je dokazao kako se voli klub iz čaršije i jako su vidljivi rezultati tog rada. Po cijeli dan je znao provoditi na adresi voljenog kluba. Od poslova na mješalici do organizacije drugih aktivnosti, sretan i zadovoljan što u Bereku pušu neki novi vjetrovi. „Uključio sam se u ovo jer gradskom klubu ne dolikuje da se takmiči u seoskoj ligi. Kako bi ostvarili plasman u više rang takmičenja radimo na stadionu, radimo sa igračima. Imamo još posla jer želimo završiti svlačionice, kancelarije kluba, urediti tribine“,… riječi su čovjeka koji se jako cijeni i poštuje u Prijedoru i šire.

Da je to tako govori i veliki broj reklama na stadionu Poljana. Najveći broj tih sponzora je u klubu jer poštuju Suljanovića i njegova nastojanja da Berek bude bolji kako na takmičarskom tako i organizacionom planu.

Fotografije koje smo zabilježili govore hiljadu jezika.

Portal MojPrijedor.com je bio i ostaje uz kolektive i pojedince koji plijene pažnju angažmanom u lokalnoj zajednici. Kada je riječ o Omladinskom fudbalskom klubu Berek, iskrene čestitke na urađenom i nada da će se ostvariti ciljevi. Vjerujemo da će klub naredne sezone igrati u višem rangu takmičenja, na stadionu koji će biti još ljepši.

Senudin Safić/Mojprijedor.com