Kultura

SUTRA MANIFESTACIJA “DANI KUD-A BRDO”

brdo

Kulturno-umjetničko društvo “Brdo” iz Hambarina priredjuje  po drugi put  veče folklora pod nazivom ”Dani Kud-a Brdo”.  Clanovima  društva koje je svoj rad počelo prije četiri godine, cilj je da se narodni običaji i tradicija žitelja sedam prijedorskih bošnjačkih sela lokaliteta Brdo, obnove i sačuvaju od zaborava.  Rodjena je ideja da se organizuje  ovakva jedna manifestacija.  U goste ”Brdu” sutra dolaze brojna drustva.
– Ovo je naša druga manifestacija, koja će prerasti u tradiciju. Društvo ima dramsku, folklornu, likovnu, muzičku sekciju te sekciju kućnih radinosti. Veoma smo aktivni, a na našoj manifestaciji se predstavljaju ostala  društva iz Prijedora. Naš cilj je da se mladi, na ovaj način, druže te da čuvaju od zaborava narodne običaje i tradiciju – kazao je Nazif Pađan predsjednik savjeta mjesne zajednice Hambarine.
Pored domacina Kud-a ”Brdo”, na manifestaciji koja ce se odrzati s pocetkom u 18:00 sati na stadionu ispred skole u Hambarinama, publici ce se predstaviti i Kud-ovi ”Osman Dzafic”, ”Mladen Stojanovic”, ”Kozara” iz Ljubije, ”Kozara” iz Kozarca, ”Novljani” iz Bosanskog Novog, te ”Cigre” iz Cele.

Nakon  smotre i predstavljanja umijeca navedenih drustava, domacin se pobrinuo za zabavu uz muziku uzivo.

Leave a Reply