Društvo, Kultura

Svecano otvaranje kabineta informatike u OS Kozarac

image
Jučer, 26.02.2014. je bilo svečano u Osnovnoj Školi Kozarac, povodom otvaranja Kabineta informatike. Ovoj svečanosti su prisustvovali: Ambasador Švedske u BiH Fredrik Šiler, zatim Donator Kozarčanin Hamdija Jusufagić, gosti iz političkog života, zatim kulture i obrazovanja.
image

Učenici O.Š Kozarac su pripremili lijep program za goste ove manifestacije.
image
image
Kabinet je kopletno renoviran a juce je dobio i najsavremeniju informatičku opremu 14 kompjutera marke DELL i dodatnu informatičku opremu (projektor). Vrijednost donacije je oko 35000 km.

image

Donator ove opreme je Kozarčanin Hamdija Jusufagić vlasnik kompanija “Sistem verifikejšen” iz Malme, Švedska.
image

Ambasador Švedske u BiH Fredrik Šiler je najavio još jednu posjetu Kozarcu, a koja bi trebalo da se desi u maju tekuće godine.
image
Kabinet su otvorili Gosp Hamdija Jusufagić i Ambasador Švedske u BiH Fredrik Šiler.

image
Gosp. Hamdija Jusufagić je donirao opremanje kabineta informatike, kao pomen na njegovog oca Ibrahima Jusufagića koji je davne 1970. godine odselio u Švedsku.

Svi u školi su sretni što su dobili najsavremeniji kabinet informatike. Naravno i svi prisutni su se radovali poklonu. Neka sreća kod svih, jer uspješni kozarčani ne zaboravljaju svoje porijeklo.
image

Vatrogasci su isto tako dobili donaciju od Gosp. Hamdije Jusufagića, kompjuter. Muta mi se hvali i sa donacijom od Hodžić Huseina i Senadina, video kamera.
image

U okviru posjete Kozarcu, Gosp Hamdija Jusufagić i Ambasador Švedske u BiH Fredrik Šiler su posjetili Farmu Arifagić. Elma Suhonjić je pokazala, gostima, hotel za krave.

Nijaz Huremovic, Kozarac.eu

Leave a Reply