OFK Brdo, Sport, Video, Zanimljivosti, Život

TALENTOVANI GOLMAN IZ SANSKOG MOSTA DOLAZI NA TRENINGE NEZIRA AVDIĆA

O Neziru Avdiću kao čovjeku i majstoru golmanskih treninga, mislim da ne treba trošiti riječi. Nećemo nimalo pogriješiti ako kažemo da je to gospodin u rukavicama i kopačkama. Znali su to cijeniti i u Holandiji gdje je Avdić prenosio bogato golmansko iskustvo i znanje na golmane u zemlji lala.

Golmani prvog sastava Omladinskog fudbalskog kluba Brdo u glas će vam reći da imaju trenera koji sjajno i krajnje profesionalno radi svoj posao. Da je Nezir gospodin potvrđuje i podatak da u klubu koji život znači radi bez bilo kakve nadoknade, a često vlastitim sredstvima pruža podršku klubu iz rodnog kraja.

O Neziru Avdiću kao odličnom treneru golamana saznao je i mladi golman iz Sanskog Mosta, Saladin Džabić. Njegovi roditelji su kontaktirali Avdića i izrazili želju da Saladin radi golmanske treninge sa trenerom koji ima šta pokazati golobradom dječaku. Tako sada Saladin dolazi na Vedro polje i kupi znanje golmanskog vuka koji to nesebično pruža.

„Riječ je o dvanaestogodišnjaku koji je jako talentovan i veoma vrijedan. Njegova majka me nazvala i izrazila želju da njen sin na neki način bude moj učenik i tako je došlo do ove saradnje“, ističe Nezir Avdić. Saladin Džabić je jako zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Nezirom Avdićem i kako kaže treninzi su mu jako zanimljivi i raznovrsni.

Treba istaći da je ovaj primjer veliko priznanje i za Omladinski fudbalski klub Brdo jer Nezir Avdić je dio stručnog štaba žuto-plavih, ali i zbog toga što u našim redovima imamo čovjeka kojeg poštuju i mladi i stari.

OFK BRDO