Hronika, Sport

TUGA U GRADU PODNO KOZARE

U prvi dan nove godine Prijedorčani su ušli pod dojmom velike tragedije. U jučerašnjoj avionskoj nesreći smrtno su stradali Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andrea. Dugogodišnji instruktor letenja Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andrea poginuli su u avionskoj nesreći koja se dogodila u Prijedoru u poslijpodnevnim satima.

Prema tvrdnjama očevidaca Aramanda je izgubio kontrolu nad sportskim avionom čim je poletio i nakon par minuta se srušio u blizini magistralnog puta Prijedor- Bosanska Dubica. Prema informacijama koje dolaze iz Tužilaštva BiH bit će izvršeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, avionu, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih sa nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba.

FOTO: INFOPRIJEDOR

U crno je zavijen Prijedor ali i tamošnji Karate klub Šodan jer su Andrea i Ljubiša Aramanda bili dugogodišnji članovi ovog priznatog sportskog kolektiva. Andrea je bila nosilac crnog pojasa 1. Dan, a otac Ljubiša nosilac smeđeg pojasa. U izjavi za Federalni radio trener Karate kluba Šodan Rajko Vučičević govori o ogromnoj tragediji i uzornim članovima lokalne zajednice.

“Još uvijek je prisutna nevjerica i ne možemo da shvatimo šta se dogodilo. Spremali smo se za “najluđu” noć, međutim dobijete informaciju da su se ugasila dva života i to ljudi koji su imali veze s nama. Ljubiša i Andrea su bili članovi načeg kluba i u jednom momentu nas napustili. Andrea je bila na školovanju u Sloveniji. Vratila se i nedavno zaposlila u gradskoj upravi. Ljubiša je poznat i kao predsjednik Planinarskog saveza RS i eto taj kobni jučerašnji dan kada su ugašena dva života. To je velika tragedija za naš klub, grad i najveća za članove porodice Aramanda”, naglasio je Vučičević.
Podsjećamo da je sredinom juna 2007. godine prilikom trenažnog skoka, u Prijedoru poginuo padobranac Dragan Kecman.