Društvo, Kultura, Sport

U GETEBORG DOLAZI ČOVJEK BEZ REZERVNE DOMOVINE

Na poziv Udruženja logoraša iz Bosne i Hercegovine – Geteborg, ovog vikenda nam dolazi prvi kapiten Nogometne reprezentacije BiH, Vlatko Glavaš. Veliki patriota i kako često naglašava, čovjek bez rezervne domovine, dolazi u Geteborg promovisati knjigu “Kapiten jednog teškog vremena”.

Glavaš dolazi u Švedsku i kako bi još jednom naglasio koliko je značajna promocija patritizma i BiH. Među našu raju dolazi bivši fudbaler bundesligaša iz Dizelderfa koji je prve fudbalske korake načinio u Bugojnu gdje i danas živi uprkos brojnim mogućnostima. Vlatko Glavaš će vas ostaviti bez daha kada je riječ o voljenoj zemlji.

Njegove riječi o BiH prate veoma jake emocije. Kada ga je rahmetli predsjednik, Alija Izetbegović pitao, Vlatko za koju reprezentacijeu želiš igrati, uslijedio je odgovor koji će ostati zauvijek zapisan: “Predsjedniče, moja država je BiH i nosit ću njen dres”. Treba istaći da je Vlatko Glavaš odbio poziv Nogometnog saveza Republike Hrvatske i do danas kada je riječ o domovini u kojoj je rođen Glavaš i njegova porodica, nikad nije bilo dileme. Vlado, kako ga zovu prijatelji, poštuje tuđe, ali dobro zna šta je njegovo.


Promotor knjige Vlatka Glavaša je novinar Senudin Safić koji godinama putuje s našim kapitenom i bilježi veliku podršku naše raje širom BiH i Evrope koji poštuju čovjeka bez rezervne domovine. Zato dođite na promocije knjige “Kapiten jednog teškog vremena ” u Geteborg da čujete brojne anegdote iz života Vlatka Glavaša i da čujete i vidite da postoje ljudi koji toliko vole svoju domovinu, da je to vrijedno divljenja.

Promovije ce se odrzati u subotu 12. marta na sljedecim adresama:

13:00, Friskväderstorget 2
18:30, Generalsgatan 2b