Hronika

U Prijedoru uhapšen Slovenac s oružjem i bez prijave boravka

Prilikom pretresa stana, koji je koristio osumnjičeni, pronađena su dva pištolja marke “Valter“ i jedan pištolj marke “CZ“, kao i deset mobilnih telefona različitih marki01hapsenje

Državljanin Slovenije, M.S. kod kojeg su pronađena tri pištolja i deset mobilnih telefona, uhapšen je u Prijedoru, u kojem je boravio više od trideset dana bez prijave boravka.

Prilikom pretresa stana, koji je koristio osumnjičeni, pronađena su dva pištolja marke “Valter“ i jedan pištolj marke “CZ“, kao i deset mobilnih telefona različitih marki.

Policijski službenici su izvršili i pretres putničkog automobila marke “nissan“ vlasništvo D.P., a koje osumnjičeni koristi dok boravi na području Grada Prijedora, te pronašli još dva mobilna telefona.

Pronađeni predmeti prilikom pretresa su privremeno oduzeti.

Nakon završene kriminalističke obrade ova osoba je predata na dalje postupanje Terenskom centru za strance u Banjoj Luci, s obzirom da se radi o stranom državljaninu koji boravi u Gradu Prijedoru više od trideset dana bez prijave boravka.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj protiv M.S. o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Leave a Reply