Hronika

U Rakelićima smrtno stradao motociklista

Motociklista smrtno stradao u Rakelićima

Motociklista smrtno stradao u Rakelićima

Motociklista smrtno stradao u Rakelićima

Danijel Stojančić (29) , mještanin Rakelića kod Prijedora, smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć negdje oko ponoći na lokalnom putu Prijedor- Tomašica u mjestu Rakelići.

Stojančić je vozio hondu iz pravca Prijedora i u jednom trenutku je izgubio kontrolu nad motociklom i sletio s puta. Njegovo beživotno tijelo u jarku pored ceste, desetak sati nakon nesreće, danas oko 11 sati, pronašao je otac Ranko koji je krenuo da ga traži.

-Jadan čovjek to mu je bio sin jedinac. Nije dolazio kući, nije se javljao na telefon, a zvali su ga i s posla iz neke betonske galanterije gdje je radio kao vozač, pa je nesretni otac krenuo da ga traži. Tijelo mu je našao u jarku pored puta i na samo nekoliko stotina metara od njihove porodične kuće. Više nego strašno.- ispričao nam je Slobodan Batinica iz obližnjih Saničana koji je danas s brojnim mještanima Rakelića i susjednih sela, prijatelja i rodbine porodice Stojančić, s nevjericom primio vijest o Danijelovoj pogibiji.

Uviđaj o nesreći obavila je saobraćajna policija iz Prijedora. Nije naložena obdukcija, već samo vanjski pregled tijela, jer kako saznajemo u policiji, nema elemenata krivičnog djela. Stojančić je, što je potvrdio patolog opšte bolnice u Prijedoru, preminuo nedugo nakon pada s motora zbog povreda u predjelu glave.

Danijel Stojančić je iza sebe ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece, sina i kćerku.

Fotogiga.com

Leave a Reply