Video, Zanimljivosti, Život

U RESTORANIMA BALCANICO SE JEDE IZ “ZLATNOG” TANJIRA

Prije sedam godina u njemačkom gradu Oberhausen otvoren je restoran Balcanico. Godinu dana kasnije, Munib i Zarfija Hasić, otvaraju još jedan restoran u Diesseldorfu. Munib je rodom iz Lukavca a Zarfija je naše gore list, Bajrićka iz Čarakova.

Balcanico Oberhausen

Od samog početka rada restorana maksimalna pažnja se poklanja personalu te se s ciljem pružanja optimalnih usluga u gastronomiji angažuje Mevludin Bajrić koji uz bračni par Hasić brine o radu restorana.

Mevludin i Melita Bajrić

Zanimljivo je da je Mevludin u restoranu gdje u kuhinji radi njegova majka, upoznao i suprugu. Za izuzetan kvalitet hrane brine i Saliha Halilović iz Sarajeva. Dakle, jedna mala ali odabrana ekipa koja je je svojim znanjem zadivila goste s Balkana ali i domaću klijentelu.

Balcanico Oberhausen

Pored sjajne hrane i menija koji za svakog nudi ponešto, restorani Balcanico organizuju rođendane, svadbe i razna druženja. Napore koji se ulažu na stvaranju optimalnih uslova za goste u restoranima Balcanico prepoznala je i jedna priznata televizijska kuća iz Njemačke koja je za kvalitet hrane, ovom restoranu dodijelila veliko priznanje.

Zlatni tanjur krasi enterijer objekta u Oberhausenu gdje se ljudi okupljaju da jedu kvalitetnu hranu i provedu ugodne trenutke, često uz “živu” muziku.

Balcanico Düsseldorf

Treba istaći da Hasići imaju i veliko razumijevanje za beskućnike u Oberhausenu tako da se u njihovom restoranu pripremaju obroci za ljude na ivici egzistencije. Planovi su veoma ozbiljni. Restorani Balcanico, širom Europe. Sretan vam sedmi rođendan i da vam se ostvare planovi.

Balcanico Düsseldorf

BALCANICO Oberhausen
Bahnhofstr.4 | 46145 Oberhausen

BALCANICO Düsseldorf
Mühlenbroicher Weg 137 | 40472 Düsseldorf