Društvo, Kultura, Sport

U ŠVEDSKU DOLAZI ČOVJEK BEZ REZERVNE DOMOVINE

Na poziv fudbalskog udruženja Bosne i Hercegovine – Malmö, sljedećeg vikenda nam dolazi prvi kapiten Nogometne reprezentacije BiH, Vlatko Glavaš.
Veliki patriota i kako često naglašava, čovjek bez rezervne domovine, dolazi u Malmö i Värnamo promovisati knjigu “Kapiten jednog teškog vremena”.

Glavaš dolazi u Švedsku i kako bi još jednom naglasio koliko je značajna promocija patriotizma i BiH. Među našu raju dolazi bivši fudbaler bundesligaša iz Dizelderfa koji je prve fudbalske korake načinio u Bugojnu gdje i danas živi uprkos brojnim mogućnostima. Vlatko Glavaš će vas ostaviti bez daha kada je riječ o voljenoj zemlji.
Njegove riječi o BiH prate veoma jake emocije. Kada ga je rahmetli predsjednik, Alija Izetbegović pitao, Vlatko za koju reprezentaciju želiš igrati, uslijedio je odgovor koji će ostati zauvijek zapisan: “Predsjedniče, moja država je BiH i nosit ću njen dres”.

Treba istaći da je Vlatko Glavaš odbio poziv Nogometnog saveza Republike Hrvatske i do danas kada je riječ o domovini u kojoj je rođen Glavaš i njegova porodica, nikad nije bilo dileme. Vlado, kako ga zovu prijatelji, poštuje tuđe, ali dobro zna šta je njegovo.


Promotor knjige Vlatka Glavaša je novinar Senudin Safić koji godinama putuje s našim kapitenom i bilježi veliku podršku naše raje širom BiH i Evrope koji poštuju čovjeka bez rezervne domovine. Zato dođite na promocije knjige “Kapiten jednog teškog vremena ” u Malmö i Värnamu da čujete brojne anegdote iz života Vlatka Glavaša i da čujete i vidite da postoje ljudi koji toliko vole svoju domovinu, da je to vrijedno divljenja.

Promovije ce se održati na sljedećim adresama:

10. Septembar , 19:00, Malmö
Prostorije kluba Bosna:
Ärtholmsvägen 100, Kroksbäcks IP

11. Septembar , 16:00, Värnamo
Prostorije kluba FK Ljiljan
:
Västbovägen 51