Hronika

Ubistvo u Gornjim Orlovcima

Policija Prijedor

Garevci

01.06.2014. godine oko 19,15 časova prijavljeno je da je u mjestu Kafanište, Gornji Orlovci, grad Prijedora došlo do tuče više lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su u dvorištu kuće mještanina Mije Valjića  zatekli mrtvo tijelo Zorana Ritana (40) mještanin Gornjih Garaveca.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo slobode su lišena lica Vukašin Ritan ( 21) i Ranko Rustić  (35), iz Gornjih Gareveca , koji su tada zatečeni na licu mjesta.Po naređenju tužioca biće izvršena obdukcija tijela.

Na licu mjesta saznajemo da je ubistvu prethodila prepirka, a potom i fizički obračun. Bosa Gogić (83) mještanka Kafaništa priča da je sinoć kod nje došao Zoran Ritan, a nedugo potom na vrata ruševnog kućerka pokucali su i Vukašin Ritan  i Ranko Rustić. Sa sobom su donijeli i pola litre rakije.

– Rule je Zoranu opsovao majku, a zatim ga je dva puta ošamario. Rekla sam im da idu iz moje kuće, jer ću zvati policiju – ispričala je baka Bosa i dodala da je Zoran pobjegao u komšijino dvorište gdje su ga sustigla ova dvojica i počela tući. I nogama i rukama. Po riječima očevidaca Rustić ga je udario  i kolcem, navodno  jednom u ruku a drugi put u grudi nakon čega je  ovaj samo izgovorio “joj” i izgubio svijest.

Mještani za Zorana tvrde da je često jašući na konju dolazio u Kafanište. O mogućem motivu ubistva uveliko se, uglavnom među mještanima,  govori u  ovom naselju. Presudila je  rakija,  ali i navodno i prepirka zbog fatalne Slađe, inače samohrane majke petoro djece s kojom je Zoran Ritan ranije  bio u vezi, a koja se valjda sviđala mnogim pa i prilično problematičnim Rustićem.

Istraga će najvjerovatnije razotkriti i motive ovog ubistva s kojim je upoznato i nadležno Tužilaštvo iz Banje Luke. U cilju istrage naložena je i obdukcija nad ubijenim Zoranom Ritanom.

Osumnjčeni Vukašin Ritan i Ranko Rustić, koji su bili na mjestu događaja, uhapšeni su, saopšteno danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.


Avaz

Leave a Reply