Hronika

Uhapšen silovatelj Elvedin Kadić

silovanje_769050076

Policiji u Sanskom Mostu 24-godišnja L. V., rodom iz Prijedora, prijavila je 29. juna u 22.45 sati da ju je silovao nepoznati muškarac. Ona je kazala da ju je muškarac s kojim je sjedila na desnoj obali Sane pored hotela “Sanus”, fizički napao i silovao.

Djevojka je dovedena u Policijsku upravu u Sanskom Mostu u pratnji Mevle H., Ermana O. i Mirzana M. U razgovoru s ovim osobama nije se mogao utvrditi identitet muškarca koga je L. V. prijavila, ali se došlo do saznanja da je sa područja općine Ključ, tačnije iz sela Kamičaka.

Nakon rada na terenu, uhapšen je  Elvedin Kadić (26) zbog sumnje da je silovao L. V.

Policijski inspektori i kriminalistički tehničari su na mjestu gdje je djevojka potvrdila da je napadnuta, pronašli ugaženu travu i slomljeno granje. Prema naredbi kantonalne tužiteljice Vildane Dedić, u Općoj bolnici Sanski Most izvršen je ginekološki pregled L. V., kojim je potvrđeno da je djevojka silovana.

– Prema prijedlogu Tužilaštva,  Kantonalni sud odredio je Kadiću pritvor od 30 dana – kazala nam je tužiteljica Dedić.

Prema pouzdanim informacijama, Kadić je L. V. upoznao te večeri i zamolio  je da prošetaju, nakon čega su došli na obalu Sane kod hotela “Sanus”. On je pokušao da je poljubi, što je ona odbila, nakon čega ju je napao, odvukao je do obližnjeg grmlja i silovao. Ona je zvala u pomoć i vrištala, ali je niko nije čuo. Djevojka do tada nije imala seksualne kontakte.

Leave a Reply