Budimo Humani, Kolumne, Nijazov Prijedor

Urucena pomoc familiji Hasana Pasalica u Donjoj Ljubiji

Hasanovac2
Dok su mnogi danas optereceni kako da se provesele i docekaju Novu godinu, to nije slucaj sa familijom Hasana Pasalica mjestanina zaseoka “Hasanovci” iz  Donje Ljubije, nedaleko od Prijedora. Ovoj nesretnoj familiji je prije nekoliko dana u plamenu nestala stala. Pozar je uveliko ostetio i porodicnu kucu kao i okolne objekte. Stoka je sticajem okolnosti spasena i trenutno je pod vedrim nebom i nezasticena.

Hasanovac3Mjestani Donje Ljubije su i ovaj put izrazili svoju skromnu materijalnu solidarnost, ali ono sto su ponudili ovoj familiji je nedovoljno da bi se situacija koliko toliko normalizovala.
Vapaj da se pomogne ovoj familiji su osjetili i predstavnici Bosnjackog naroda iz gradske Skupstine grada Prijedora koji su danasnjom posjetom ovoj familiji  interventno prebacili 2.000,00 KM iz budzetske stavke “sredstava za odrzivi povratak”. S obzirom da je i prilaz ovoj lokaciji tezak, blatnjav i nepristupacan, ugovoren je i nasip do ove kuce. Poziv ostaje otvoren za sve ljude dobre volje da pomognu ovoj familiji u normalizaciji stanja.

Hasanovac1

Nijaz Brkic

Leave a Reply