Sport, Video

VIDEO: Priča Saničanina: Od stažiranja u prijedorskoj bolnici do dresa reprezentacije

Ekipa N1 televizije razgovarala je u Beogradu sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine i fudbalerom Partizana Sinišom Saničaninom o prebolovanom koronavirusu, odlučujućim utakmicama fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u novembru, ali i budućnosti u karijeri, nakon što je ovaj bh. defanzivac početkom godine stigao u redove beogradske ekipe iz Humske 1.

Nakon obilaska stadiona FK Partizan i trofejne sobe crno-bijelih, uputili smo se u Sportski centar Partizana Teleoptik. Tamo nas dočekuje ljubazno osoblje ovog centra:

“Dobro došli. Trebate da snimate našeg Sinišu Saničanina, mislim vašeg i našeg. Iz BiH. Moram Vam priznati Siniša je pravi dasa. Koliko dobar igrač toliko i dobar čovjek. Vrhunski momak” govori jedan od zaposlenika SC Partizan.

Nakon ugodnog ćaskanja i odgovora na pitanja “Šta ima u Sarajevu?”, Siniša nas je čekao u veoma raspoloženom ambijentu. Poslije prebolovanog Covida19 morao je biti van terena petnaestak dana, ali se vratio na teren prije tri dana u utakmici Super Lige Srbije protiv Radnika i spreman je okršaj njegovog Partizana protiv Genta u okviru trećeg kola Konferencijske Lige.


Ko je Siniša Saničanin?

“Odrastao sam u jednom selu pored Prijedora. Nekih trinaest kilometara od grada. Kao klinac počeo sam da treniram jer me otac odveo na trening. Bukvalno na malom betonskom terenu u našem selu. Doslovno mali fudbal. Tu mi je bio prvi trener Željko Macura i tu sam načinio prve fudbalske korake. I tu je sve krenulo. Nisam imao neke ambicije da ću postati jednog dana poznati fudbaler, nego sam otišao da igram fudbal je to volim. Išlo je onda tako od omladinskih selekcija Rudara iz Prijedora, pa onda prvi tim. Zatim prelazak u Borac Banja Luka, Mladost Lučani, Vojvodina i danas Partizan. Završio sam medicinsku školu u Prijedoru – opšti smjer. Dok sam igrao u Rudaru čak sam uspio i da radim u bolnici. Možda to mnogi ne znaju. Stažirao sam šest mjeseci, jer kad završite srednju morate stažirati da bi kasnije položili državni ispit. I poslije da radite. Jer u tom trenutku nisam posve znao da ću se baviti fudbalom. Ovom prilikom pozdravljam i bolnicu u Prijedoru gdje sam radio pola godine i to je bilo dobro životno iskustvo.”, navodi Saničanin za N1.

Saničanin je između ostalog u intervjuu za N1 govorio o svojim fudbalskim počecima, reprezentaciji Bosne i Hercegovine i šansama Zmajeva za baraž. Zatim o igračima koji su ga prijateljski dočekali u reprezentaciji BiH ali i Partizanu.

Također saznajte šta je tradicija u FK Partizan kada ste novajlija u dresu Beograđana, ali i gdje bi Saničanin u budućnosti volio nastaviti karijeru. Razgovor sa ovim dvadesetšestogodišnjakom gledajte OVDJE..

N1