Društvo

VIDEO: Radnice Skontoproma po pravdu u Prijedor

Zorica Karanović i Anđelka Gligorić uputile su se iz Prnjavora u Prijedor – po pravdu. Došle su u sjedište Skontoproma, ne bi li sa direktoricom Elizabetom Josipović postigle dogovor. Ipak, borbi za 4 neisplaćene plate još se ne nazire kraj. Bivši radnici pristaju i na kompromis – ne moraju dobiti keš.

Skontoprom

Pregovori su za nekoliko minuta propali. Tačnije, završili su se na samom ulazu u firmu. Zorica i Anđelka izašle su praznih ruku.

Elizabeta Josipović nije pristala da ih primi. Poručila im je preko portira da se moraju najaviti. Međutim, iako su nekoliko puta pokušavale stupiti u kontakt, niko im nije odgovarao.

Vlasnica Sokontoproma nije pristala da primi ni ekipu ATV-a, uprkos pokušajima da se telefonski najavi. Nekadašnje radnice Skontoproma gube snagu i ideje kako da se izbore za svoja prava.

Dok radnice čekaju zarađeni novac, Poreska uprava istražuje osnivanje nove frime Lena, sa starim radnicima Skontoproma, zbog mogućnosti postojanja krivičnog djela. Za našu televiziju potvrđuju da je istraga pri kraju, nakon čega će kontaktirati Tužilaštvo. Međutim, niko ne govori da li će to značiti i kraj obijanja pragova za bivše radnike i isplatu zarađenog novca.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV

Leave a Reply