Budimo Humani, Društvo, Kultura

Vrijedna donacija školskog inventara za škole na lijevoj obali Sane

Danas nam je stigla donacija školskog inventara iz Danske.
Most Bro iz Danske je u saradnji sa Humanitarnim fondom Atlanta obezbijedio jako vrijednu donaciju za Osnovnu školu ”Dositej Obradović”, za područne škole u Hambarinama, Rizvanovićima, Čarakovu i Zecovima. O kojoj vrijednosti se radi, bit će vam jasno ako kažem da su samo prevoz i carina koštali 4.000 KM, a to su platili ljudi iz Humanitarnog fonda Atlanta.

Stiglo je najviše klupa i stolica, ali je tu i pametna tabla, nekoliko ormarića, printer i projector, kao račuari bez kućišta, a i kućišta bi trebala stići naknadno.

Najzaslužniji za realizaciju ovog velikog projekta su Fadil Cvrk, Faruk Jakić. Uz njih su bili i Prijedorčanin Mirsad Selman, Edina Zerem, Mensur Graca, Anel Guso, Adis Rikalo, Halid, Ramiz Durakovići, Almedin ef. Ibišević.

Nastavnici iz škole u Hambarinama se najviše raduju što će imati jedan poseban, fino opremljen kabinet, u kojem će moći izvoditi nastavu na najmoderniji način.

Osim ovih škola, namještaj je dobio mekteb u Zecovima i stolice Dječija biblioteka Humanog Brda u Hambarinama. Imamo u vidu da će stići još opreme, te će pametne table dobiti i škole u Rizvanovićima i Čarakovu, kao i ormariće koji su svima potrebni.
Zahvaljujemo se Humanitarnoj organizaciji Most-bro i Humanitarnom fondu Atlanta, kao i svima onima koji su pomogli pri istovaru. Pored radnika škole, tu su bili Senad Kaltak, Selmir Ljumanović, Hikmet Ejupović, Alen Budimljić i njegov sin.

Cijelu ovu priču su pokrenuli Mirela i Selmir Ljumanović, i hvala Bogu, imamo pozitivan ishod.
U ime škole se zahvaljuju svi zaposleni, kao i roditelji i djeca.

Direktorica Gina Gruban je pripremila zahvalnice za Most-bro, Humanitarni fond Atlanta, Faruka Jakića, Fadila Cvrka i Mirsada Selmana.

Hvala od srca, dobri ljudi!

Humano Brdo