Društvo

Za najmlađe Prijedorčane: vrtić “Cvrčak” dobio novo igralište

Ovo obdanište od osnivanja nema igralište, a zahvaljući Mozzartu najmlađi sada imaju mjesto za igru na otvorenom

Mališani prijedorskog vrtićaCvrčak”, kojipripada Javnoj ustavnovi Dječiji vrtićRadost”, do sada nisu imali igralište. Djeca uzrasta od jedne do tri godine su vrijeme u vrtiću provodila u zatvorenom prostoru. Imajući u vidu značaj boravka najmlađih na otvorenom, rukovodstvo ove javne ustanove pokrenulo je incijativu za izgradnju igrališta. Uspjeli su da dobiju prostor, ali su im nedostajali oprema i igračke za mališane. Zahvaljući donaciji kompanije Mozzart, djeca sada uživaju na potpuno opremljenom igralištu.

Kako u medijima stalno pratimo humanitarni rad kompanije Mozzart, odlučili smo da im se obratimo molbom za donaciju. Oni su odmah prepoznali važnost ovog projekta i nesebično se odazvali. U potpunosti su opremili igralište svim što je djeci potrebno. O oduševljenju djece najbolje govore njihovi osmijesi kada su ugledali novo igralište i zato hvala Mozzartukaže Tatjana Brdar, v.d. direktora JU Dječiji vrtićRadost”, Prijedor.

Ona dodaje da će dobijenu donaciju u ovom vrtiću maksimalno iskoristiti. Naime, planiraju da svaki lijep i sunčan dan sa mališanima od sada provode na novom igralištu. A tu će polazniciCvrčkamoći da uživaju u druženju i igri u srećnoj kućici, na novoj klackalici, ljuljaški, toboganu, u malom dvorištu sa stolom i stolicama, te da vježbaju prve sportske korake na novom košu i golu

Ova donacija vrtiću u prijedorskom naseljuPećani posebno je značajna jer je prva od 1996. godinekada su počeli sa radom.

Kad su nam se prijatelji iz vrtićaRadostobratili za pomoć i kad su rekli da nemaju adekvatan prostor za igru vani, nismo se dvoumili ijednog trenutka. Isporučili smo opremu koja im je trebala. Nadam se da će tu najmlađi Prijedorčani raditi ono što najbolje znaju, a to je igrati se- rekla je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

 

Mozzart