Budimo Humani

ZA ŠEFIKA ISKUPLJENO TEK POLA NOVČANIH SREDSTAVA

sefik5

AKCIJA JOŠ UVJEK U TOKU!

Četiri mjeseca od pocetka prikupljanja novcanih sredstava  za Šefika Siječića  potreban iznos još nije prikupljen. U razgovoru s njim i uvidom u donacije o kojima smo kao medijski pokrovitelji redovno izvjestavali shvatamo gorku cinjenicu da je prikupljeno svega polovina potrebnih sredstava. Podsje'amo da smo 23.januara objavili prvi clanak odmah po saznanju da je „Otvorena mreža“ potvrdila da je Šefik Siječić korisnik specijaliziranog humanitarnog programa kadeveričnih transplantacija bubrega. I pored cinjenice da su se u ovu nadasve akciju uključili  mnogi jos uvjek smo daleko od ukupnog iynosa od 40.000,oo Eura (cetrdeset hiljada eura). U akciji  su se posebno istakli aktivisti i aktivistkinje Humanitarne organizacije „Mladost – Čarakovo“. Pored njih veliki i pažnje vrijedan posao odradila je Siječić Azra u Sjedinjenim Američkim Državama, uz ogromne napore i podršku Musić Zejfe i Aldijane Ćustović. Za područje Švedske angažovao se prijedorčanin Senad Kurbegović Magija. No, veliki broj prijedorčana i brojnih drugih ljudi dobre volje uplatilo je svoja sredstva direktno na račun Šefika Siječića ili je pak koristilo priliku pa Šefiku uručilo donaciju direktno u ruke. Ponovo  podsjećamo da bi po završetku akcije Šefik trebao na transplantaciju bubrega u francuski grad Toulouse.  Još jednom vas podsjecamo da je akcija jos uvjek u toku i da nije završena te da vam još jednom pojasnimo na koje sve načine možete izvršiti uplate vaših donacija. Apelujemo na sve vas koji se niste ukljucili u ovu akciju da se sto prije ukljucite. Napori kojima je izlozen svaka dva dana kada je izlozen visesatnoj torturi dijalize sve vise ostavljaju traga po njega. Nakon sto mu se, nedaj Boze osteti i sadasnja vena koju koristi, ostaje mu mogucnost dijalize putem vena u predjelu njegovog vrata. osim toga, odavno mu je konstatovano opasno prosirenje aorte koja svake sekunde moze puci sto bi imalo fatalne posljedice po njega.

UPLATE U NJEMAČKOJ

Šefik je dao odobrenje Suadu Sudi Musiću, predsjedniku Humantarne organizacije ” Mladost” iz Čarakova da skupa sa svojim aktivistima i aktvistkinjama učini sve što je u njihovoj moći na prikupljanju sredstava. Svi koji žele i kojima bi mnogo lakše i jednostavnije bilo, svoje donacije mogu uplatiti na žiro račun organizacije ” Mladost” sa naznakom ” za Šefika Siječića”.

Podaci žiro računa H.O. “Mladost” za one koje žive u Njemačkoj su : Sparkasse KölnBonn

Konto broj: 1901668317

Broj Banke: 370 501 98

A za one koji ne žive u Njemačkoj a uplatili bi svoje donacije putem H.O.”Mladost”, podaci konta su :

SparkasseKölnBonn

IBAN: DE 23370501981901668317

BIC: COLSDE33

UPLATE DONACIJA U ŠVEDSKOJ

Veliki humanista, prijedorčanin Senad Kurbegović Magija koji je također želio i u ovoj akciji dati sve od sebe, stavio je na raspolaganje svoj konto za humanitarne svrhe koji je dosta puta do sada bio od koristi mnogima u Prijedoru. Svi koji žive u Švedskoj svoje uplate mogu izvršiti sa naznakom za Šefika Siječića prema  uputi sa fotografije:

magija

UPLATE IZ SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

Šefikova rođaka Azra Siječić je  također, uz Šefikovo odobrenje a uz veliku podršku Zejfe Siječić Musić i njene kćerke Aldijane Ćustović, ostavila  još jednu mogućnost doniranja za sve one koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama  prema uputama koje dobijete  na slijedećem  linku:

http://www.gofundme.com/6fpqm4

DIREKTNE UPLATE DONACIJA NA ŠEFIKOV ŽIRO RAČUN

Svi kojiu žele pomoći svoje donacije mogu uplatiti direktno na Šefikov račun  na sljedeći način:

Uplate iz inostranstva:

UPLATE U EURIMA   SWIFT :

ABSBBA22 Sparkasse Bank DD BiH

Zmaja od Bosne 7

71000 SARAJEVO  

BA39 1995 6260 6371 2242

UPLATE U KONVERTIBILNIM MARKAMA U BOSNI I HERCEGOVINI MOGU SE UPLATITI TAKODJER UPLATITI NA ZIRO RACUN SPARKASSE BANKE BROJ : 1995626063712242  A NA BROJ TEKUCEG RACUNA 21825011637122  .

POMOZIMO SEFIKU DA OZDRAVI!!!

Leave a Reply