Društvo, Zanimljivosti, Život

ŽENE HAMBARINA DJELIMA GOVORE O RODNOM KRAJU

Poštovani prijatelji sigurni smo da vam se napune srca kada čujete lijepe priče iz rodnog kraja. Za ove vrijedne i humane žene Hambarina teško se mogu pronaći riječi koje vam mogu dočarati njihovu ljubav prema mjestu gdje žive i rade. Postale su prave ambasadorice Hambarina i kamo puke sreće da je više primjera ove vrste u našoj, jednoj i jedinoj BiH.

Već smo vam pisali o njihovim aktivnostima, ali humanost i njihova želja da se urade dobre stvari u lokalnoj zajednici tjeraju nas na nove priče. Ovog puta, iako još uvijek kao neformalna grupa građanki, Žene Hambarina su imale nekoliko akcija. Ruka njihove dobrote stigla je do napaćenog naroda Turske nakon razornog zemljotresa. Prikupile su oko 1.600 KM i novac uručile blagajniku džemata da zajedno s novcem sa sergije iz džamije u Hambarinama proslijede do Turske.
Ne sjede Hambarištanke čekajući da se nešto desi već preuzimaju inicijativu. Tako su organizovale još jednu humanitarnu akciju i za jedno bolesno dijete iz Sanice. Nije to sve. Zahvaljujući rukama ovih vrijednih žena u potpuno novom ruhu je prostor oko doma, mezarluka i autobuske stanice. Ne samo što Žene Hambarina nisu prestale sa svojim aktivnosti nego imaju veoma ambiciozne planove.

Naš portal, iskreno se nadamo i brojni naši građani širom bijelog svijeta, pruža im punu podršku u nadi da ćemo i dalje biti u prilici da izvještavamo o novim projektima ovih vrijednih, humanih i ponosnih žena.