Društvo, Kultura, Život

ZLATNO DIJETE IZ ČEMERNICE – AJLA HADŽIĆ

Živimo u jako turbulentnom vremenu u kojem su mladi izloženi brojnim nemoralnim prilikama. Situacija je to u kojoj pored porodice treba i podrška šire društvene zajednice kako bi dobili što više obrazovanih i društveno korisnih ljudi  koji će nositi najvažnije procese u lokalnoj zajednici i državi. Zato smo jako sretni kada možemo konstatovati da Mataruško Brdo ima svoje favorite i mladu raju koja je naša budućnost u punom smislu te riječi. Ovog puta govorimo o jednoj mladoj, obrazovanoj osobi koja mnogima može biti uzor.

Ajla Hadžić je iz Čemernice, a da se radi o talentovanoj i vrijedoj učenici, moglo se zaključiti kroz školovanje dok je pohađala osnovnu školu u Hambarinama. Ispostavilo se da joj je to bila odskočna daska za naredne uspjehe. Uslijedio je odlazak u Cazin gdje je bila među najboljim učenicima tamošnje medrese. Nakon obrazovanja u rodnom kraju i Cazinu, slijedi odlazak u glavni grad BiH i odluka da studira pedagogiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Njeno studiranje pratila su sudjelovanja i nagrade na brojnim takmičenjima. Nisu izostale i vannastavne aktivnosti tako da je Ajla Hadžić aktivistica  Mreže mladih.

Ovo je priča o Ajli Hadžić iz Čemernice, bachelora pedagogije koja ne odustaje od znanja i školovanja. Ove godine vraća se u Sarajevo gdje će biti student Likovne akademije u Sarajevu, Odsjeka za konzervaciju i restauraciju. Mataruško Brdo je uvijek imalo insane s kojim se moglo ponositi širom svijeta. U toj odabranoj ekipi, ima mjesta i za Ajlu Hadžić kojoj naš portal želi mnogo sreće i još jednu diploma.

Senudin Safić /Mojprijedor.com