Budimo Humani, OFK Brdo, Život

ALMIR MUHIĆ ĆANI – SVIJETLA STRANA MATARUŠKOG BRDA

Dani, mjeseci i godine uporno pralaze. Za našu raju razasutu širom svijeta svaki dan, daleko od rodnog kraja je kao godina.Savremena tehnološka dostignuća su nam omogućila da se znatno smanji naša udaljenost od mahala i sokaka kojima smo nekada koračali. Međutim, vezu s rodnim krajem itekako čuva i plemenitost tako da se negdje daleko osjećate kao da ste tu gdje vam je srce i duša.

E, baš tako nam se čini za našeg poštovanog člana, donatora, sponzora, insana od glave do pete, Almira Muhića Ćanija. On je jedan od onih koji je svojom dobrotom jako prisutan u rodnom kraju, a živi i radi u hiljadama kilometara udaljenoj Australiji.

I, pored toga što je član Brda i čovjek koji na mjesečnom nivou izdvaja za klub koji život znači, Ćani je i ponosni član Humanitarne organizacije “HUMANO BRDO”, našeg partnera i tvornice brojnih misija dobrote. Naprosto, epiteta koji bi mogli koristiti ispreed Ćanijevog imena je nestalo.

Potrošili smo ih svih ovih godina, njegove uporne brige za klubom koji život znači, bolesnim, socijalno ugroženim i komšijama u stanju neke potrebe. Pogledajte samo kako su Ćani i njegov sin ponosni dok u dalekoj Australiji nose dres voljenog kluba.

Nije nam potrebno ići s Mataruškog Brda u potrazi za ljudima koji nam mogu biti primjer. Almir Muhić Ćani je jedan od njih. Svaka ti čast ljudino i neka tebe i tvoje prati svako dobro.

Mi koji činimo porodicu Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, beskrajno smo ti zahvalni, uvjereni da si i ti prepoznao naše napore da radimo na stvaranju kluba koji poštuje i ponosno ističe koliko nam je važno da se okupljamo oko projekata bitnih za našu raju u rodnom kraju.

OFK BRDO