Prvi Mart

Almir Salihović: Spreman sam preuzeti teret srebreničkih majki!

almir salihovic

Danas je u Policijsku stanicu Srebrenica pozvan i Almir Salihović, jedan od lidera koalicije “Prvi mart” koji je bio sa porodicama žrtava srebreničkog genocida 13. jula u Zemljoradničkoj zadruzi u Kravici.

Salihović je u PS Srebrenici odbio reći išta o događaju, te kaže da se ne kaje i da mu je drago što je bio u mogućnosti da snimi policijsku brutalnost i fizičke napade na porodice žrtava. Ovaj snimak je na različitim kanalima pregledalo 10 000 ljudi, a brojni mediji su upravo na osnovu Salihovićevog snimka saznali detalje incidenta u Kravici.

U razgovoru sa medijima, Almir je rekao i da je spreman preuzeti teret napada institucija Republike Srpske na povratnike, ako je to potrebno, samo kako bi MUP prestao maltretirati srebreničke majke,  te tvrdi da je pravda na strani onih koji su htjeli obilježiti mjesto zločina, što će potvrditi i sve relevantne organizacije za zaštitu ljudskih prava u zemlji i svijetu.

“Čini mi se nevjerovatnim da je podrška političkih stranaka žrtvama ostala na razini deklaracije i saopćenja”, kaže Salihović, koji je sa 10 godina iz Srebrenice izašao prešavši put smrti do slobodne teritorije.

Leave a Reply