OFK Brdo, Sport, Zanimljivosti, Život

CERIN OBRAZ

Edin Cerić je čovjek od glave do pete. Ovaj elegantni Prijedorčanin, gdje god se pojavi plijeni pažnju nevjerovatnom dobrotom i brojnim pozitivnim osobinama koje se sve rijeđe sreću. Njegov tihi i umiljati glas jasno vam daje do znanja da je to smiren insen koji je jako lokventan i može s vama popričati o brojnim temama.

Međutim, postoji tema o kojoj je dosta toga čuo u krugu porodice. Dobročinstvo je ta tema. Pokušavam biti hroničar njegove dobrote, ali to je nemoguće jer dobra djela se redaju kao na filmskoj traci. U Prijedoru ga brojni po tome prepoznaju. Ali, do potpisnika ovih redova dođe dosta lijepih riječi o Edinu Ceriću i iz drugih sredina. Bog mu je dao, a i on je jako vrijedan i poslovno odgovoran, tako da je to najbolja simbioza za velika, ljudska djela.
Sretnem ja tako ovih dana Ceru u Bosanskoj Otoci. Došao da obraduje igrače i simpatizere Sloge iz Bosanske Otoke. Pripremio dresove koj je uručio predsjedniku NK Sloga, Sead Mujagić. Za one koji nisu baš najbolje upućeni informacija da se lopta fudbalskim terenima u ovoj prelijepoj sredini kotrlja preko stotinu godina. Nije Edin Cerić dao da ostane samo na dresovima pa je platio i članarinu u ovom sportskom kolektivu, tako blistave tradicije. Nek nam je živ i zdrav ovaj dobri čovjek koji poseban respekt uživa u Bužimu gdje su prave ljude uvijek prepoznavali.

Senudin Safić /Mojprijedor.com