Društvo, Kultura

Humano Brdo 2010: Večer ponosa

Večer ponosa

„Bolje je jednom vidjeti, nego sto puta čuti“ stara je bosanska poslovica koja se u subotu 14 septembra ove godine, objelodanila u svojoj potpunoj istini.

Večer ponosa

Večer ponosa

Svako ko je te noći imao uši i svako ko je imao oči, a imala ih je koliko smo mogli primjetiti svaka individua ponaosob, posvedočiti će da je tradicionalni humanitarni koncert premašio i najoptimističnija očekivanja.

image007_vecerponosa

Zaista je bilo lijepo biti dio te pozitivne priče, tog spoja zapadne besprjekorne organiziranosti sa jedne i nesalomljive bošnjačke borbe za prava najslabijih sa druge strane. Da, bilo je lijepo biti dio priče koja spaja ugodno sa korisnim, radost sa humanošću, provod sa dobrim djelom. I neka brojevi kažu i neka kao i nikada dosad ne lažu, jer znaju to svi koji hoće da vide, da je naša organizacija utemeljena na tranparentnosti i otvorenosti, te se kao takva želi predstaviti i prezentirati široj bjelosvjetskoj audijenciji.

Jedan dio ekipe Humanog Brda 2010

Jedan dio ekipe Humanog Brda 2010

A ti neumoljivi brojevi otkrit će da je za veče ponosa prodano 776 ulaznica. Za sve one koji nisu bili prisutni želimo samo skicirati par činjenica, te im na taj način pokušati približiti cjelokupnu atmosferu. A činjenica je da je cjelokupni „crew“, sastavljen od članova i simpatizera „Humanog Brda 2010“ odradio bezprijekoran posao. Svi su u kranjoj liniji odradili onoliko koliko im njihova svijest i savjest nalaže a to je za svaku pohvalu.

image011_vecerponosa

One koje želimo spomenuti ovom prilikom su naši sponzori.

Opet su tu bile nezaobilazne ljudske gromade: Sajo, vlasnik istoimenog restorana, koji je isto član organizacije, Algopoint-Rechnungssoftware, Kesmer-Malermeister-Betrieb-Steyr, Fa. WGS-Kronsdorf-Gas-, Wasser-u. Heizunginstallationen-Ziad Avdić, Fa. TAPS Paletten Service-Tajić Amir, Elti-Prijedor Elektro instalacije Ismet Imširović, Algopoint-Rechnungssoftware-Ajdin Selimović, balkan date.at – Mirzet Rogović, SPM-Spemglerei u. Metallbau GmbH, kao i nasi medijski pokrovitelji mediaprijedor, mojprijedor.com i puharska.net.

Nihad Alibegovic i Pink Panther band

Nihad Alibegovic i Pink Panther band

A za dobar štimung pobrinuo se estradni umjetnik Nihad Alibegović, ne štedeći sebe a ni publiku zdušno potpomognut kulturno umjetničkim društvima „Džemal Bijedić Enns“ i „Balkanfolk Attnang-Puchheim“.

Da na mladima svijet ostaje još jednom je potvrdio mladi harmonikaški virtuoz Medin Halilić koji nam se predstavio u lijepom ruhu.

Medin Halilić -harmonikaški virtuoz

Medin Halilić -harmonikaški virtuoz

Ovo prekrasno veče ponosa nije proslo ni bez novih članova i donacija. Osam članova je potpisalo formular „Dauerauftrag“ sa mjesecnom donacijom!
Donatori večer su bili:

Kljajić Amir 1 paket od 50 eura
Dedić Sulejman 1 paket od 50 eura
Golubić Rasim 1 paket od 50 eura Purić Mersiha i Nurija 2 paketa od 100 eura
Golubić Rasim 1 M drva 35 eura
Golubić Rasim za izgradnju kuće fam. Dedić 50 eura
Golubić Vejsil 1 M drva 35 eura
Golubić Vejsil za izgradnju kuce fam. Dedić 15 eura
Golubić Vahid 1 M drva 35 eura
Islamcević Asim 2 M drva 70 eura
Jakupović Mesud za izgradnju kuće fam. Dedić 30 eura
Mušić Emira za izgradnju kuće fam. Dedić 20 eura
Zarada od kolača za izgradnju kuće fam. Dedić 147 eura
Baksis od Konobara za izgradnju kuće fam. Dedić 30 eura

Aida Jakupović

Aida Jakupović

Ovom prilikom je Humano Brdo dodijelilo i četiri diplome koje su dobili:
Aida Jakupović iz Cele, koja redovno uplaćuje mjesečnu donaciju od 30 eura.
Safet Sedić, Restoran Sajo je čovjek koji podrzava sve naše akcije a isti je i clan HB.
KUD “Dzemal Bijedić Enns
kao i OKUD “Balkanfolk” koji se uvijek rado odazovu nasem pozivu

image001_vecerponosa

Neosporivi ljudski genij, je u vremenu koje već nazivamo davnim kreirao pojam „globalno selo“ želeći time pojednostaviti „širim narodnim masama“ proces ukrupnjavanja, globalizacije ali svakako i brzinu i jednostavnost modernih komunikacija. Naša organizacija je nastajala i rasla imajući u vidu ove nezaobilazne, savremene puteve međusobne povezanosti bruseći ponekad neobrađene bošnjačke običaje.

Ovo navodimo sa željom da vas podstaknemo da nam se pridružite, bez obzira gdje u dalekom svijetu živjeli,“ Humano Brdo 2010“ je dokaz da niste daleko.

Budi i Ti dio Nas !!

Budi i Ti dio Nas !!

I na kraju imajmo uvjek na umu da se narodi ne djele na velike i male, nego na organizovane i neorganizovane. Naše je da učinimo sve da bošnjački narod jednog dana stane u red organizovanih naroda. Historija ne prašta gubitnicima, ova večer ponosa pokazuje da mi ako Bog da nismo gubitnici.

Dobro nam dosli !!

Dobro nam dosli !!

Pozivamo Vas na reprizu koncerta 02.11.2013, ovog puta u Neu Ulm, gdje Vas ponovo očekuje Nihad Alibegović i nas ogranak HB 2010 u Njemačkoj.

Srdačno vas pozdravlja i selami team „HUMANO BRDO 2010“ .

Leave a Reply