Društvo, Kultura, Zanimljivosti, Život

„HVALA SVIMA KOJI POMAŽU UČENIKE ČARAKOVA“

Osnovno obrazovanje u prijedorskom naselju Čarakovo pohađa 11 učenika. Riječ je o kombinovanim odjeljenjima tako da zajednički nastavu pohađaju učenici 1,3 i 4 razreda i 2 i 5. Dakle, uz mnogo razumijevanja i kako nam rekoše prosvjetni radnici, veliku podršku roditelja, odvija se nastavni proces.
Master razredne nastave u Osnovnoj školi Dositej Obradović, područno odjeljenja Čarakovo Jovana Končar, biranim riječima govori o odnosu lokalne zajednice prema ovoj obrazovnoj ustanovi.

Naglašava da je riječ o širokoj podršci kako preko humanitarnih organizacija tako i pojedinaca koji daleko od rodnog kraja vode računa o učenicima i školi u Čarakovu.
Posebno zahvaljuje onima koji su omogućili da se danas 11 djece obraduje novogodišnjim paketićima. Kako bi pokazali da im je stalo do toga da se vidi njihov rad i trud, ali i da se zahvale svima koji pružaju podršku, učenici Osnovne škole Dositej Obradović, područno odjeljenja Čarakovo, danas su priredili veoma lijep program povodom završetka prvog polugodišta.
Moramo priznati da je bilo lijepo i sigurni smo da su i učiteljice naporno radile kako bi priredba ugledala svijetlo dana. Uz mnogo smijeha i aplauza, malu zakusku i kafu na kraju, sve je proteklo u lijepoj atmosferi.
Dječica i uposlenici ove prosvjetne ustanove zahvaljuju se svima koji su omogućili da im ruke danas budu pune novogodišnjih paketića.

Senudin Safić /Mojprijedor.com