Društvo, Život

„MAJKA RASEMA JE ZASLUŽILA NAŠU LJUBAV“

Uz božiju pomoć i djecu koja vode računa o svojoj majci, dočeka Rasema Avdić iz Rakovačan i 90 rođendan. Čestita je to porodica o kojoj će vam komšije i prijatelji govoriti biranim riječima. Uz mnogo pažnje i odricanja Rasema i njen muž, rahmetli hadžija Hamdija, hranili su četvero djeca. Na tom putu izazovi su se svakodnevno pojavljivali, tako da je valjalo odgojiti dvije kćerke i dva sina.

„Imao sam oca s kojim se mogu ponositi. Kad bi se vraćao s posla, uvijek bi se nešto našlo što bi bilo za nas, njegovu djecu. Preselio je 2012. godine na bolji svijet , ali ostale su prelijepem uspomene. Kada je riječ o našoj majci, kamo puke sreće da svi imaju majku kao što mi imamo“, riječi su sina Nezira Avdića.

Nezir, brat Šemsudin i sestre Suada i Fatima, nastojili su da se pažnjom i brigom oduže svojim roditeljima za svaki trenutak pažnje i neizmjerne roditeljske pažnje.

Majka Rasema je jučer napunila 90 godina tako da je to bio povod da djeca pokažu koliko je važno na neki način uzvratiti ljubav. Nezir je odveo majku na ručak, a torta je bila neizbježni detalj. Takva je sudbina da nisu svi mogla biti uz majku. Jedna kćerka je u Australiji, druga u Austriji, ali sa svojom braćom su obradovale majku. Avdići na uče kako se treba odnositi prema roditeljima i to je najvažnija poruka ove priče.

Majci Rasemi želimo da još dugo bude okružena pažnjom svoje djece.

Senudin Safić /Mojprijedor.com