Uncategorized

“Mašinovođa reagovao po propisima” Oglasile se Željeznice Srpske NAKON TEŠKOG SUDARA kod Prijedora

Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” (ŽRS) saopštilo je da je prelaz “Topolik” kod Prijedora, gdje je danas putnički voz naletio na automobil, osiguran saobraćajnim znacima i trouglom preglednosti, kao i da je mašinovođa reagovao po propisima, ali da se udes nije mogao izbjeći.

Mašinovođa je vidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali, nažalost, udes se nije mogao izbjeći – dodaje se u saopštenju.

Putnički voz saobraćao je na relaciji Dobrljin-Banjaluka, a udes se dogodio u 16.00 časova.

Po prijavi su na lice mjesta izašle služba Hitne pomoći i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje ŽRS, uviđaj je završen, a željeznički saobraćaj uspostavljen u 17.20 časova.

Iz “Željeznica Republike Srpske” ponovo apeluju da svi učesnici u saobraćaju vožnju prilagode uslovima puta i vremena, da se obavezno zaustave ispred pružnog prelaza, poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će samo tako biti izbjegnuti i smanjen broj nezgoda i udesa koji mogu imati tragične posljedice.

U Republici Srpskoj u toku je kampanja “Oprezni paze na pružne prelaze” s ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja.

Iz ŽRS-a poručuju da se preventivnim aktivnostima želi uticati na promjenu stavova i buđenje svijesti i lične odgovornosti kod svih učesnika u saobraćaju prilikom kretanja putem koji prelazi preko i pored željezničke pruge.

Muškarac čiji su inicijali S.P. iz Prijedora lakše je povrijeđen u sudaru “pežoa” kojim je upravljao i voza, rekla je Srni portparol prijedorske Policijske uprave Zvezdana Alendarević.

 

SRNA