Društvo, Kultura, Zanimljivosti, Život

MUZIKA U SLUŽBI PODRŠKE LOKALNOJ ZAJEDNICI

Početak augusta u našem rodnom kraju već godinama pripada Humanitarnom koncertu U Hambarinama. Kvalitetna organizacija, izbor muzike i posebno humanitarni značaj koncerta dovede dosta raje na igralište osnovne škole. Ako se malo bolje razmisli najvažniji adut ovog skupa je široka podrška za lokalnu zajednicu.

U ove riječi ste imali priliku uvjeriti se i tokom sinoćnjeg druženja na sada već tradicionalnom druženju. Dakle, još jedan u nizu uspjesno organizovanih Humanitarnih koncerata u Hambarinama.


Moglo se to i vidjeti i po želji naše raje da se napokon malo opusti uz zvuke dobre muzike. Svojim nastupom publiku su do kasnih sati u odličnom raspoloženju držali Nermin Handžić i Adna Svraka, ali i najmlađi clanovi KUD-a Brdo.


Organizatori koncerta,Damir Habibović, Amir Duratović i Amir Nasić bili su zadovoljni urađenim.
Ova konstatacija je proistekla iz velikog zadovoljstva koje se moglo primjetiti na licima brojnih posjetitelja.

Habibović, Duratović i Nasić se najsrdačnije zahvaljuju svima na pomoći i posebno gostima koji su još jednom položili ispit humanosti. Posebno je zadovoljstvo vidjeti da je i sinoćnji koncert bio i u službi našeg povezivanja.

Članice Udruženja žena Polet iz Hambarina su učinile mnogo. U njihovoj režiji su mnogi uživali, od kahve i kolača do grila. Naravno sve je bilo kako je i dogovoreno.

OFK Brdo je imao svoj štand na kojem se u ponudi našla odjeća iz Fan shopa Omladinskog fudbalskog kluba Brdo.

Lokalna zajednica će narednih dana osjetiti značaj ovog kocerta.

Treba istaći da je ovo bio humanitarni koncert u punom smislu te riječi. Naime, menadžer estradnih umjetnika koji su se predstavili u Hambarinama, Hilmo Peljto, donirao je 250 KM za Omladinski fudbalski klub Brdo i 250 KM za KUD Brdo. Gest vrijedan hvale.

Mojprijedor.com