Nijazov Prijedor

Obiljezen Dan grada (opstine) Prijedor

Dan5

Pise: Nijaz Brkic

Danas je u gradu na Sani bilo svecano. Grad Prijedor je sa danasnjim danom obiljezio svoj visedecenijski jubilej (16.maj) Dan oslobodjenja opstine. U cast Dana grada ovih dana su odrzane mnogobrojne manifestacije i druzenja.

Dan3

Pored tradicionalnih i vec internacionalnih gradskih trka po ulicama ovog grada, raznih kulturnih zbivanja u Prijedorskom pozoristu i posjete nekim Memorijanim centrima urucena su i mnogobrojna priznanja, plakete, pohvale i novcane nagrade.

Dan4

Na danasnjoj svecanoj ceremoniji su bili prisutni mnogobrojni gosti iz gradova okruzenja i Regije. I delegacija Turskog grada Manise je ovih dana gost ovdasnjim gradskim vlastima. Danas su po prvi put, od povratka pa do danas, uzeli ucesca u obiljezavanju Dana grada(opstine) i KUD-ovi iz Puharske, Brda i Ljubije.

Dan1

KUD “Osman Dzafic” je i jedan od nagradjenih dobitnika(pohvala) povodom Dana grada.

Danas je otvoren i  obnovljeni nekadasnji kompleks “Jereza”. Ova javna cesma je po sjecanju starih Prijedorcana na ovom mjestu sagradjena  jos od davne 1939.godine.

Dan2

Dosla je kao poklon sa jos cetiri slicne javne cesme gradjanima Prijedora jer su u to doba svojim glasovima podrzali ondasnju udruzenu politicku koaliciju i ondasnjeg lidera Mehmeda Spahu.

 

Foto: Nijaz Brkic

Leave a Reply